NRK Meny
Normal

Nancy Bundt var Purple Rain-fotografen til Prince

– Jeg var den eneste fotografen som hadde lov til å ta bilder på Purple Rain-turneen. Jeg var nær scenen, han så rett inn i linsen min og han så meg. Energien i det øyeblikket slo meg nesten rett i bakken. Det var sterkt og veldig, veldig vakkert.

Prince på The purple rain-turne
Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp.

I fire og en halv måned fulgte den Nesodden-baserte fotografen Nancy Bundt artisten Prince på Purple Rain-turneen i 1984 og 1985.

Nancy Bundt

PRINCE-FOTOGRAF: Nancy Bundt fulgte Prince på turné på 1980-tallet. I dag bor hun på Nesodden i Akershus.

Foto: Andris Søndrol Visdal

Fotografen forteller om en stor opplevelse nært innpå en mann som hun beskriver som sjenert, snill og hardtarbeidende, foruten å være en fantastisk musiker.

– Han visste nøyaktig hva han ville ha i et fotografi, han var lett å jobbe med. Før jeg fikk turné-jobben, hadde jeg tatt bilder av noen øvelser som skulle brukes på coveret til konsertvideoen. Prince likte det, og jeg ble spurt om å ta alle bildene på hele turneen. Det var veldig intenst. Jeg husker han hadde nydelige hender, hver gang jeg fikk muligheten tok jeg nærbilder av dem mens han spilte på gitaren, sier Bundt i dag.

I am hearing Purple Rain in my head now. Purple Rain always did it for me

Nancy Bundt, Prince-fotograf

Møtte Prince gjennom felles kjente

Nancy Bundt vokste i likhet med Prince opp i Minneapolis, og møtte faktisk Prince Rogers Nelson allerede som 16-åring i et bursdagsselskap hos venner.

– I 1976 feiret vi bursdagen til Owen Husney, mannen som oppdaget Prince og brakte ham til Warner Bros. Jeg tenkte at han var en interessant fyr og ble fortalt at han kunne spille 26 instrumenter. Men på det tidspunktet kunne jeg ikke forestille meg hvor briljant han var eller hvem han skulle komme til å bli, sier hun.

Det første bildet

Prince bursdag 1984

Dette var det aller første bildet Nancy Bundt tok av Prince. – Jeg ble veldig rørt av at Prince likte meg og bildene mine, at det var meg han ville ha som fotograf. Det har jeg levd på gjennom livet, sier fotografen i dag.

Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp

Den første gangen hun tok et profesjonelt bilde av artisten, var på Princes egen bursdag i 1984. Da holdt han konsert på klubben "First Avenue" i Minneapolis, samme sted som konsertscenene i filmen Purple Rain ble filmet.

– Det var første gang jeg så ham opptre live. Jeg likte musikken hans, men var ikke "crazy fan" den gang. Mine favorittlåter nå er Purple Rain, selvsagt. Og Little Red Corvette, jeg elsker den sangen.

Uventet beskjed

På Nesodden i Akershus har Nancy Bundt og hennes norske ektemann nå bodd siden 1998, godt fornøyd med å bo i nærheten av både strand og by.

Men da nyheten kom om at Prince ikke lenger var i live, satt hun på en øy i Indonesia, ganske langt fra resten av verden.

– Jeg ble like overrasket som alle andre. Jeg visste han hadde hatt helseproblemer i noen år, jeg visste bare ikke hva det var. Jeg har kontakt med andre musikere som har kjent ham i 45 år. Ingen av dem visste at han var så dårlig at han kunne dø. Det er utrolig trist, sier Prince-fotografen.

Plakat fra Purple Rain

Bildene som ble tatt til konsertplakatene, falt i smak hos Prince og førte raskt til at Nancy Bundt fikk jobben som eksklusiv fotograf på Purple Rain-turneen på 80-tallet.

Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp