Tidligere har NRK fortalt om Follo-bøndene som risikerer å miste hveteavlingene sine, på grunn av dårlig vær.
– Det går fort utover kvaliteten på kornet, sier Einar Strand, som jobber i Norsk Landbruksrådgivning og Bioforsk.
Mindre mel
I tillegg til økonomiske konsekvenser for bøndene, blir det også mindre norsk mel i brødet vi spiser.
I et normalt år produserer norske bønder tre fjerdedeler av det kornet vi bruker.
– Den andelen kan gå ned fra 70 - 75 prosent til halvparten, eller under det, sier Strand.
Ødelegger hveten
Mange avlinger i Oslofjordområdet står i fare, mens bøndene må vente på tørrere vær før de kan starte innhøstingen.
– Værpåkjenning over en lengre periode vil gjøre kvaliteten så dårlig at kornet ikke kan brukes til brødbaking, forklarer Strand.
Les
fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på .