Vil ikke gjenåpne Manglerud bad

Byrådet vil ikke gjenåpne Manglerud bad, slik bystyret har bedt om. De mener det koster for mye.

Aksjon for Manglerud bad

MIDLERTIDIG STENGT: Etter at bystyret i juni bestemte at badet ikke skal legges ned permanent, har lokalmiljøet ventet spent på en rask gjenåpning. Badet ble stengt i april fordi den ene ytterveggen holdt på å rase sammen. Byrådet derimot vil ikke gjenåpne badet på røde rappen på grunn av kostnadene, og ønsker å gjøre en ordentlig vurdering av svømmehallen.

Foto: Kjell Vesje / NRK

Anne Siri Koksrud Bekkelund

Byråd for kultur og næring, Anne Siri Koksrud Bekkelund

Foto: Sturlason

Manglerud bad er snart femti år gammelt og et av byens eldste. Badet har vært brukt til organisert aktivitet for både store og små, men siden april har svømmehallen vært stengt fordi en av ytterveggene holdt på å rase ut.

Bystyret har bedt byrådet om støtte til en gjenåpning, men det er byrådet kritiske til. Den aller nødvendigste oppussingen av badet vil koste 30 millioner kroner før det kan gjenåpnes.

Det mener byråd for kultur og næring, Anne Siri Koksrud Bekkelund, at det ikke er verdt.

– Jeg mener det koster for mye å gjøre en kortsiktig løsning. Det er bedre å gjøre en grundigere vurdering av hva det vil koste å løse problemet på sikt, sier Koksrud Bekkelund.

– Viktig for lokalmiljøet

Manglerud bad, Tina Rødahl

Aksjonsleder for Bad på Manglerud, Tina Rødahl

Foto: Kjell Vesje / NRK

Badet er viktig for lokalmiljøet, mener Tina Rødahl, som er aksjonsleder for gruppen Bad på Manglerud. Hun reagerer kraftig på at byrådet trosser bystyrets ønske og ikke vil gjenåpne badet.

– Dette er ikke bare et skolebad. Det er også svømmeundervisning her på kveldstid og et er et samlingspunkt for seniorer. Det er barn som står på ventelister for svømmeundervisning, så det er veldig synd at man ikke klarer å se verdien av å ha et bad på Manglerud, sier Rødahl.

Badet er eid av Oslo kommune, men har vært driftet av den private bedriften Neptun siden 2007. I januar fikk de beskjed om at badet skulle stenges 1. juli fordi det var i så dårlig stand at det måtte rives eller totalrehabiliteres.

Bestemmelsen skapte voldsomme protester, og derfor bestemte bystyret i juni at badet ikke skulle stenges likevel. Siden har det vært opp til byrådet å bestemme når svømmehallen skal åpnes igjen.

– Må gjøre en langsiktig vurdering først

Bystyret vedtok i sommer å doble svømmeundervisningen i skolen fra ti til tjue timer. Da ble det også bestemt at byen skal få tre nye kommunale badeanlegg.

Når de kommer er usikkert. Hva som skal skje med det stengte Manglerud-badet, vil byråden først komme tilbake til senere.

– Vi kan ikke åpne badet før det er trygt og forsvarlig. Derfor har vi sagt at vi skal gjøre en ordentlig vurdering og se på hva som skal være de langsiktige planene for badet, sier Koksrud Bekkelund.

Manglerud bad er stengt
Foto: Kjell Vesje / NRK