Lyn på vei tilbake til 2. divisjon

Veien tilbake til norsk toppfotball kan bli kortere enn ventet.

Lyn fotball
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Etter at Oslo-klubben gikk konkurs tidligere i år trakk de laget fra 1. divisjon og havnet i 6. divisjon.

Men regler fra Norges Fotballforbund (NFF) sier at om et lag gjør opp for gjelden i konkursboet, kan laget ikke rykke ned mer enn en divisjon.

– Vi undersøker om det er mulig å til en tilbakelevering. Det innebærer at kreditorer får oppgjør for den gjelden som ligger i boet. Klarer vi å få på plass en slik løsning vil Lyn kunne stille i 2. divisjon i 2011, sier styreleder i Lyn, Erik Riste.

Dermed kan Lyn allerede til neste år være tilbake i 2. divisjon.

Positiv løsning

Eirik Sandsten

Leder i juridisk seksjon i NFF, Eirik Sandsten.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Juridisk seksjon i NFF vil ikke kommentere Lyn sin sak, men bekrefter at reglene er klare.

– Hvis klubben fortsetter å eksistere, vil den kunne spille videre på det nivået som de har en plass i til neste sesong, sier leder i juridisk seksjon i NFF, Eirik Sandsten.

Bobestyreren for Lyn, Erling Opdal, mener alle parter, og særlig kreditorene er best tjent med at Lyn starter i 2. divisjon.

– Det vil være en positiv løsning for kreditorerene fordi de vil få en bedre dekning enn det de vil få gjennom en ordinær bobehandling, sier han.

Trenger penger

For at Lyn skal klare å gjøre opp for seg, trengs det penger fra investorer. Noe laget har slitt med selv i eliteserien.

– Det er mulig, men det blir nok ikke lett. Vi starter ikke om vi ikke har et forsvarlig driftsgrunnlag for 2011, sier Riste.

Forige søndag var det folkefest med over 2000 tilskuere da Lyn spilte 6. divisjonskamp mot Vinderen. Klubben mener det høye publikumstallet viser hvor stort engasjementet rundt Lyn er, og hvor viktig det er at klubben kommer fort tilbake.

– Da er veien til å rykke opp kortere, tillegg til at det viktig for bredden, Bastionen og fansen til Lyn at det er elitesatsing.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter .