NRK Meny
Normal

Politiet leter etter motivet for drapsforsøket

Politiet mener de nå begynner å få oversikt over hva som faktisk skjedde, da en 17 år gammel gutt angrep sin far og bror med et stikkvåpen i et hus på Bekkelaget fredag.

Vold Bekkelaget

BEKKELAGET: En 17-åring er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sin bror og far, i dette huset på Bekkelaget i Oslo.

Foto: Daniel Laabak / tipser.no/Daniel

Det var fredag i forrige uke at en 17-år gammel gutt skal ha angrepet sine far og bror i deres felles hjem på Bekkelaget i Oslo.

Tina Bjarkø Helleland

Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland.

Foto: NRK

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som skjedde inne i huset, men vi er ikke ferdig med etterforskningen, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til NRK.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva de tror skjedde i huset på Bekkelaget fredag morgen, forrige uke.

– Vi jobber nå med vitneavhør og vi kartlegger miljøet rundt siktede for å forsøke å finne svar på motivet. Vi har også tatt beslag i telefon og datamaskin for å se om det kan gi oss noen svar, sier Helleland.

Siktede innlagt på sykehus

Den siktede 17-åringen er innlagt på sykehus. Ifølge VG skal det ikke være fordi han er fysisk skadet, men fordi han får psykiatrisk oppfølging.

– Han er innlagt på sykehus, men jeg ønsker ikke å kommentere noe mer utover det, sier den siktedes advokat Bjørn Rudjord til NRK.

Tenåringssønnen ble lørdag varetekstfengsel i to uker. Den siktede var selv tilstede i Oslo tingrett.

Ifølge politiet er det kun blitt gjennomført ett avhør med den siktede. Ifølge aktor Vegard Munthe Ommedal skal ha da ha erkjent de faktiske forhold i saken.

– Den siktede erkjenner de faktiske forhold. Det er tidlig i etterforskningen. Vi må snakke med andre før vi kan si noe om det, sa Ommedal før fengslingsmøtet lørdag.

Fortsatt alvorlig for storebroren

Begge de skadde ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter hendelsen. Faren skal nå være på bedringens vei, men siktedes storebror har fortsatt status som kritisk skadet.

Tilstanden til faren er så stabil at politiet kunne gjennomføre avhør med faren i helgen.

Ifølge politiet er også moren avhørt, uten at politiadvokat Tina Bjarkø Helleland vil gå innpå hva hun har forklart.