NRK Meny
Normal

Innrømmer mishandling

En 37 år gammel mann ble i dag varetektsfengslet helgens gisseldrama. Den antatte hovedmannen har innrømmet både kidnapping og mishandling.

Væpnet politi holder vakt utenfor Nedre Romerike tingrett
Foto: Terje Christiansen / NRK

37-åringen har erkjent straffskyld i samsvar med siktelsen.

Han er siktet for grov frihetsberøvelse og mishandling.

Politiet tok ingen sjanser da fem personer ble fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett i dag, etter at tre personer ble funnet kidnappet og mishandlet i denne villa i Ullensaker lørdag morgen.

Tre personer ble holdt som gisler
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

Villaen tilhører et sentralt medlem i A-gjengen. Han innrømmer kidnappingen og ble i dag varetektsfengselt i fire uker.

Bundet og forslått

Politiet aksjonerte mot villaen etter tips fra nederlansk politi, og pågrep totalt ni personer. Fire av dem, to kvinner og to 15 åringer, er løslatt.

I villaen ble tre gisler funnet bundet og forslått i kjelleren. De tre gislene i 30-40 årsalderen har blitt holdt fanget i opptil 13 dager.

Nå er 37-åringen, som skal være medlem av A-gjengen, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene skal han sitte i full isolasjon.

Økonomiske motiver

Mannen har forklart at det var økonomiske motiver bak kidnappingen.

Politiinspektør Geir Bang Danielsen
Foto: Terje Christiansen / NRK

Saken skal dreie seg om narkotikavirksomhet, og de skal ha forlangt mer enn 8 millioner norske kroner i løsepenger for gislene. Det skriver Aftenposten.

Politiet har også pågrepet de tre som ble holdt kidnappet. De er siktet for grove narkotikaforbrytelser, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Vi har et nært samarbeid med nederlandsk politi, og gjennom det ønsker vi å få klarhet i hva motivet for ugjerningen er, sier politiinspektør Geir Bang Danielsen.