Hjul under beina

De har hjul under beina og har lenge boltret seg i en nedslitt skatehall på Haugenstua. Nå blir endelig hallen oppgradert.

Skate
Foto: Grethe Kielland-Jenssen / NRK

Det sages og bankes i skatehallen på Haugenstua.

Pengene ligger på bordet og Andre Tønsberg Bakke, som selv driver aktivt med "agressive inline skating" er i full gang med å bygge det som nærmest blir en ny hall.

Han forteller at hallen var helt forfallen bare for et par uker siden.

Men nå blir det altså andre saker. 

Curb, line og cope - kanskje

Skating

Skater raskere enn sin egen skygge.

Foto: Grethe Kielland-Jenssen / NRK

 

- Jeg har spurt og gravd hva gutta vil ha her, og jeg har selv lang erfaring. Jeg har hentet ideer fra USA og har lyst til å bygge en park som har litt andre ting enn det andre parker har. Hallen skal bli fresh, kul og utfordrende, lover Tønsberg Bakke.

Og for en utenforstående reporter er det ikke lett å forstå hva hallen skal inneholde, selvom Andre Tønsberg Bakke forklarer så godt han kan:

- Her er det en 90 grader curb, ganger 90. Dermed kan du kjøre lines i rampen og så kan du hoppe opp på curben så kan du skli 90 grader bua coping ned banken.

Folk fra overalt

Ifølge skateren er Haugenstua Oslos eneste offentlige skatehall og den eneste innehallen.

Folk kommer fra Skedsmø, Strømmen, Eidsvoll, til og med Lillehammer og Hamar.

- Jeg er spent på hva skaterne vil synes. De fleste som har sett hallen til nå bruker ordene fett, svinefett eller kult, sier Andre Tønsberg Bakke. 

Fortsatt gjenstår endel arbeid men i slutten av uka kan folk komme og skate igjen og 8. september er det offisiell åpning.

Skatehall
Foto: Grethe Kielland-Jenssen / NRK