NRK Meny
Normal

Har startet rehabilitering

 37 år gamle Ali Farah kommer i stadig bedre form. Mandag ble han flyttet til avdeling for rehabilitering. Men fortsatt vet han ikke om at han ble forlatt av ambulansen i Sofienbergparken.

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

- Nå har jeg en veldig god følelse inni meg. Det går framover dag for dag, sier hans samboer Kohinoor Nordberg (34) til Dagbladet. 

Kan bevege seg

Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo for to uker siden. Han ble forlatt av ambulansepersonellet med hjerneblødning. Han ble operert og senere gradvis vekket fra koma.

Mandag var han sterk nok til at legene ved Ullevål universitetssykehus valgte å flytte ham fra postoperativ avdeling til intensiv rehabilitering. Han kunne mandag bevege armer og bein, og snakke sammenhengende både på norsk, arabisk og somalisk.

- Vet ikke om oppstyret

Kohinoor Nordberg

Kohinoor Nordberg

Foto: NRK

- Han har kommet seg veldig mye i løpet av helgen. Men fremdeles er jeg forberedt på at denne prosessen vil ta tid. legene sier at Ali kanskje ikke har nådd høydepunktet av hvor frisk han kan bli før om ett og et halvt år, sier Kohinoor Nordberg.

Ali Farahs korttidshukommelse er svekket, og han er fortsatt forvirret, opplyser hun. Foreløpig vet han ikke noe om det enorme oppstyret han har vært i sentrum av de siste ukene.

- Jeg har ikke sagt noe om at ambulansen ikke tok ham med ennå. Han vet at han ble slått ned, og at det var fordi han ville beskytte datteren sin. Det er han helt med på. Men resten blir for sterkt for ham nå, sier Kohinoor Nordberg.

Granskingen i saken pågår for fullt, og ambulansetjenesten og politiet venter på resultatene fra etterforskningen.