NRK Meny
Normal

Har sikret seg overvåkningsvideoer etter kollisjonen

Politiet håper overvåkningsmateriale kan belyse hvorfor bussjåføren kjørte på rødt lys, og kolliderte inn i en trikk i Oslo tirsdag kveld. Bussjåføren er ennå ikke avhørt.

Smadret trikk

SMADRET: I trikkestallen på Grefsen i Oslo står trikken som var involvert i ulykken i går. Hittil er det bare politiet og Havarikommisjonen som har fått lov å slippe inn for å gjøre sine undersøkelser.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Politiet sanker nå bevis for å få svar på hva som førte til ulykken i Vika i Oslo tirsdag kveld.

En politipatrulje var vitner til hendelsen. De vet at bussjåføren kjørte på rødt lys, og undersøker om det kan ha sammenheng med at bussjåføren svingte unna for å gi plass til et utrykningskjøretøy.

– Vi foretar vitneavhør, og vil gå igjennom bevismateriale, blant annet videomateriale fra området, sier Anita Eskilt, politifullmektig i seksjon for trafikk og sjø i Oslo politidistrikt til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trikk mot buss i Oslo

VOLDSOM KOLLISJON: Veien var sperret i mange timer etter ulykken her i Vika tirsdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ikke avhørt

Bussjåføren er en av fire som ble sendt til sykehus med lettere skader etter kollisjonen, og har derfor vært ute av stand til å la seg avhøre.

Det var tilsammen 45 personer om bord i bussen og trikken da ulykken skjedde. I tillegg til de fire som ble sendt til Ullevål sykehus, ble seks personer brakt til legevakten.

– Sålangt vi vet er ingen livstruende skadd, opplyser Eskilt.

Saken etterforskes av trafikkavsnittet i Oslo politidistrikt, og Statens havarikommisjon for transport gjør også sine undersøkelser.

– Vi har foreløpig funnet ut at trikken sannsynligvis holdt seg innenfor fartsgrensene. Bussen vet jeg ikke noe om foreløpig, sier Kurt Olsen, avdelingsdirektør for jernbane i Statens havarikommisjon.