NRK Meny
Normal

Fremstilles for fengsling mandag

Terrortiltalte Arfan Bhatti fremstilles mandag for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Bhatti har vært varetektsfengslet siden september i fjor, da han ble pågrepet og siktet for planlegging av terror mot den amerikanske og den israelske ambassaden i Oslo.

Arfan Bhatti

Arfan Bhatti

Foto: ho / SCANPIX

Fredag ble Bhatti tiltalt for terrorplanlegging , for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo og for to drapsforsøk i Asker og Bærum.

Andre poster henlagt

Samtidig ble flere av de andre siktelsespostene mot Bhatti henlagt, blant annet skytingen mot huset til journalist Nina Johnsrud og en skyteepisode i Askim.

Bhatti ble pågrepet i september i fjor etter at PST overvåket bilen hans og overhørte en samtale de mener handlet om planer om å sprenge de to ambassadene.

Tiltalt for terrorforbund

Først i mai sendte PST sin innstilling i saken over til statsadvokaten i Oslo. Da ble det klart at PST mente Bhatti burde tiltales for å ha inngått i et såkalt terrorforbund.

I den endelige tiltalen har statsadvokaten tatt PSTs innstilling til følge. Bhatti er tiltalt for brudd på straffelovens §147a, som går på å ha planlagt eller forberedt en terrorhandling ved å inngå forbund med noen om å begå en slik handling, skriver Dagbladet.