Forblir i varetekt

Den antatte hovedmannen bak skytingen mot den jødiske synagogen og terrorplanene mot ambassadene til USA og Israel må fortsatt sitte i varetekt.

Skudd mot synagogen
Foto: Knut Falch, Falch, Knut / Scanpix

Oslo Tingrett bestemte i dag at 29-åringen må sitte fengslet i fem nye uker, slik PST la ned krav om.

29-åringen har sittet fengslet i et halvt år etter at han ble pågrepet og siktet for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo i september i fjor.

- Vi vil ta betenkningstid og vurdere kjennelsen. Det er lite holdbart når PST i hvert eneste rettsmøte sier de skal være ferdig med etterforskningen i løpet av fire uker som begrunnelse for fengsling, og så kommer de tilbake og ber om nye uker i varetekt, sier 29-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Kaos under fengslingsmøtet

Det oppstod problemer da fengslingsmøtet startet i formiddag. To av de medsiktete i terrorsaken  ble kastet ut av rettssalen da Oslo tingrett på nytt skulle ta stilling til om den hovedmistenkte 29-åringen skulle varetektsfengsles.

Før de to gikk ut fra rettssalen ble det utvekslet flere håndsignaler mellom dem og Bhatti. Ifølge ioslo.no frykter Politiets sikkerhetstjeneste at dette kan ha vært hemmelige koder.

Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen av terrorsaken om en måneds tid, og lover sin innstilling til tiltale i terrorsaken innen 13. april. Da blir innstillingen sendt til Statsadvokaten.