Campinghytte under vann
Foto: Magnus Bratten / NRK

Flom Oslo og Akershus 2018

Oppsummert

Etter kraftig snøsmelting i flere dager er det nå fare for flom på oransje nivå i flere av kommunen i Akershus. Varselet gjelder fra 11.mai. Oransje nivå forekommer sjelden og krever beredskapsmessige forberedelser, og kan medføre alvorlige skader.

 • Vannet stiger fortsatt i Mjøsa

  Etter at flommen har vært oppe i høyeste farenivå over helgen, har nå de fleste elver nådd toppen. Mjøsa vil fortsette å stige fram til 18. mai, skriver varsom.no. Øyeren er forventet å nå flomtoppen i løpet av dagen.

 • Vannet stiger i Øyeren og Mjøsa

  Flomfaren i ni kommuner i Akershus er derfor fortsatt på oransje nivå, som er det nest høyeste nivået. NVE forventer flomtopp i Øyeren i dag eller i morgen, mens i Mjøsa tror de toppen treffer rundt 18. mai. De tror ikke vannet vil stige mye.

 • Mjøsa skal fortsette å stige

  NVE tror flomtoppen i Mjøsa nås 20. mai. I de nedre delene av Glomma er det fortsatt stor vannføring. Oransje flomfarenivå opprettholdes i Fet, Sørum, Rælingen, Enebakk, Skedsmo, Nes, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal. E16 er fortsatt stengt mellom Kløfta og Masterud.

  Flom ved Frognerstrand camping i Årnes
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Oversvømt campingplass i Nes

  Flomutsatte Frognerstrand camping i Nes er nå oversvømt av vann fra Glomma. Mange campingvogneiere har flyttet vognene sine i tide til å unngå skader, men noen stod igjen da vannmassene nådde området.

  Flom på Frognerstrand camping ved Glomma i Nes
  Foto: Bjørn Arild Madsø