NRK Meny
Lars Angeltveit har fått hytta oversvømt av skittent vann.

Vårflom 2018

Oppsummert

Det er varslet flom flere steder i landet på grunn av stor snøsmelting og regn.

 • Snøen har fordampa

  Høge temperaturar ville normalt ført til stor snøsmelting og fylling av magasina. Men slik er det ikkje i år. Store deler av snøen har fordampa, i staden for at smeltevatnet har fylt kraftmagasina. Det opplyser kraftanalytikar Tor W. Havåg i månadsrapporten for Tussa Energi, skriv nett.no (krev innlogging).

  Snøsmelting i fjellet
  Foto: Bjørg Gravdal
 • Ingen friske midler til flomsikring

  Regjeringen ble i helgen kraftig kritisert for nivået på pengestøtten til NVEs arbeid mot flom, ras og skred. Men budsjettposten økes ikke i revidert budsjett. Regjeringen satte av mindre til flomsikring gjennom NVE i år enn i fjor.

  Flom Nesbyen
  Foto: Anette Skafjeld / NRK
 • Vannstanden i Mjøsa stiger fortsatt

  Vannstanden i Mjøsa vil fortsette å stige, mens vannstanden i Glomma har sunket. Etter at flommen har vært oppe i høyeste farenivå over helgen, har nå de fleste elver nådd toppen. Mjøsa vil fortsette å stige fram til 18. mai skriver varsom.no.

 • Flomtoppen nådd i Glomma

  Natt til mandag nådde vannstanden i Glomma ned mot Øyeren toppen. Flomsituasjonen anses fortsatt som alvorlig, og NVE har høy beredskap. Mens NVE venter at Øyeren når en flomtopp tirsdag, vurderes vannstanden i Mjøsa å kulminere først søndag 20. mai.

 • Glomma nådde trolig flomtopp

  Mandag morgen opplyser Ann Live Øyeleine, vakthavende hydrolog i NVE, at Glomma trolig har kulminert. – Dette skjedde ved 03.00-tiden i natt ved Rånåsfoss, nedstrøms Vorma. Det er høy vannstand og det vil være det en stund fremover, sier hun til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no