Lars Angeltveit har fått hytta oversvømt av skittent vann.

Vårflom 2018

Oppsummert

Det er varslet flom flere steder i landet på grunn av stor snøsmelting og regn.

 • Snøen har fordampa

  Høge temperaturar ville normalt ført til stor snøsmelting og fylling av magasina. Men slik er det ikkje i år. Store deler av snøen har fordampa, i staden for at smeltevatnet har fylt kraftmagasina. Det opplyser kraftanalytikar Tor W. Havåg i månadsrapporten for Tussa Energi, skriv nett.no (krev innlogging).

  Snøsmelting i fjellet
  Foto: Bjørg Gravdal
 • Ingen friske midler til flomsikring

  Regjeringen ble i helgen kraftig kritisert for nivået på pengestøtten til NVEs arbeid mot flom, ras og skred. Men budsjettposten økes ikke i revidert budsjett. Regjeringen satte av mindre til flomsikring gjennom NVE i år enn i fjor.

  Flom Nesbyen
  Foto: Anette Skafjeld / NRK
 • Vannstanden i Mjøsa stiger fortsatt

  Vannstanden i Mjøsa vil fortsette å stige, mens vannstanden i Glomma har sunket. Etter at flommen har vært oppe i høyeste farenivå over helgen, har nå de fleste elver nådd toppen. Mjøsa vil fortsette å stige fram til 18. mai skriver varsom.no.

 • Flomtoppen nådd i Glomma

  Natt til mandag nådde vannstanden i Glomma ned mot Øyeren toppen. Flomsituasjonen anses fortsatt som alvorlig, og NVE har høy beredskap. Mens NVE venter at Øyeren når en flomtopp tirsdag, vurderes vannstanden i Mjøsa å kulminere først søndag 20. mai.

 • Glomma nådde trolig flomtopp

  Mandag morgen opplyser Ann Live Øyeleine, vakthavende hydrolog i NVE, at Glomma trolig har kulminert. – Dette skjedde ved 03.00-tiden i natt ved Rånåsfoss, nedstrøms Vorma. Det er høy vannstand og det vil være det en stund fremover, sier hun til NRK.

NVE: Mindre vann i de store elvene

Her er NVEs plan for å unngå storflom

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no