NRK Meny
Normal

Flere tusen er uten strøm i Oslo

1157 abonnenter på Bekkelaget, Ekeberg og Nordstrand er fortsatt uten strøm etter en graveskade som førte til brann i trafostasjon.

Det er gravd over noen høyspentkabler ved renseanlegget på Bekkelagskaia.

3.500 husstander mistet strømmen onsdag formiddag.

Like før klokken 18.00 sier Morten Schau i Hafslund at det vil ta noen timer til før de siste kundene vil få tilbake strømmen. I verste fall kan noen abonnementer være strømløse helt til i morgen tidlig.

– Det vil nok ta noen timer til før vi får utbedret kablene, men vi vet jo ikke om det er noen flere skader. Så det er vanskelig å si noe om når alle får strømmen tilbake, sier Schau.

Et strømbrudd onsdag formiddag førte til at 3.500 abonnenter i Oslo ble uten strøm. Ved 12.30-tiden onsdag fikk husstander i Ekeberg-området strømmen tilbake, men ved 13-tiden mangler fortsatt 2310 husstander strømmen.

– Det har vært en graveskade, det vil si det er gravd over noen høyspentkabler ved renseanlegget på Bekkelags-kaia, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund.

Brann i transformatorstasjon

Morten Schau er informasjonssjef i Hafslund Nett

Morten Schau.

Foto: Haflsund

Hafslund oppdaget problemene klokka 10.30 onsdag formiddag etter at brannvesenet meldte om brann i flere trafostasjoner på Bekkelaget.

Hafslund vet ikke når strømmen kommer tilbake.

– Vi håper det ikke skal gå så veldig lang tid, men nå er det sterk røykutvikling i transformatorstasjonen, så den må luftes ut før vi kommer inn og kan begynne å koble, sier Morten Schau.

Oslo brann- og redningsetat jobber fortsatt inne i fjellet.

– Det er fortsatt røykutvikling i transformatoren. Slukningsarbeidet er vanskelig siden dette er inne i et fjell, sier Per Harald Jacobsen, operatør i brannvesenet.

Laster Twitter-innhold


Laster kart, vennligst vent...