NRK Meny
Normal

Finnmarkgata kan bli åpnet for biler igjen

En av Oslos hovedveier ble stengt for biltrafikk tidligere i år. Nå anbefaler Bymiljøetaten at den gjenåpnes for trafikk.

Finmarkgata i Oslo

STENGT: Finnmarkgata ble stengt for biltrafikk i mai i år, som et prøveprosjekt.

Foto: Olav Juven / NRK

Finnmarkgata, som er en del av Ring 2, ved Tøyen i Oslo har vært stengt siden slutten av mai.

Stengningen har vært et prøveprosjekt i forbindelse med Tøyen-løftet. Hensikten med prosjektet er et ønske om å kunne etablere et sammenhengende grønt- og parkdrag over Finnmarkgata

Nå har Oslo kommune evaluert konsekvensen av at gaten har vært stengt. Og Bymiljøetaten mener gaten bør gjenåpnes så fort prøveperioden er ute i begynnelsen av desember.

Guri Melby

SKAL BEHANDLES: Samferdselsbyråd Guri Melby fra Venstre skal behandle saken om Finnmarksgata i byråd neste uke.

Foto: Eirin Eikås / NRK

Har ført til mer trafikk

I evalueringsrapporten slår etaten fast at ulempene med tiltaket er større enn fordelene. Etaten begrunner dette med at stengingen har gitt økt trafikk og dårligere trafikksikkerhet ved skoler.

– Vurderingen fra Bymiljøetaten vil være et viktig innspill i den behandlingen som kommer neste uke, sier byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V).

Finnmarkgata er en del av Ring 2, som er en av Oslos største gjennomfartsårer. Stenging av gaten har ført til at mange bilister har måttet ta i bruk andre veier for å komme seg gjennom Oslo øst.

Mange har tidligere vært kritiske til stengning. Blant annet har Fremskrittspartiet kalt stengningen for galskap, fordi gaten ble stengt uten at kommunen hadde undersøkt hva slags konsekvenser dette ville ha for trafikken.

Saken om Finnmarksgata skal opp i byråd i neste uke.