NRK Meny
Normal

En person til legevakt etter brann i militærleir

Alle de ansatte inne i fjellet i militæranlegget på Kolsås i Bærum ble evakuert da det brant i et datarom. Ifølge Forsvaret vil brannen gi dem noen datautfordringer.

Brannbil på vei ut fra Kolsås leir

BRANN I DATAROM: Militærleiren på Kolsås leir i Bærum huser blant annet IKT-avdelingen til Forsvarets logistikkorganisasjon, deler av Nasjonalt Sikkerhetsmyndighet og Cyberforsvaret.

Foto: NRK

Nødetatene ble varslet ved 9:30-tiden, og da politi, ambulanse og brannetaten kom frem til stedet ble de møtt av Forsvaret som drev med slukking med eget røykdykkerutstyr.

Nicolai Backe

Innsatsleder Nicolai Backe-Henden sier en person er sendt til legevakt for en sjekk, etter på ha fått i seg røyk.

Foto: NRK

Til sammen seks brannbiler er sendt til det militære anlegget i Rødskiferveien i Bærum.

– Det brant i en teknisk installasjon, sier Nicolai Backe-Henden som er innsatsleder hos politiet i Asker og Bærum til NRK.

De jobber nå med å få luftet ut stedet der det har brent. Åstedet vil bli undersøkt av kriminalteknisk avdeling i løpet av dagen.

Utfordringer for Forsvaret

– Brannen vil gi noen utfordringer på IKT-siden i Forsvaret i en periode. Vi har ikke kontroll på omfanget foreløpig, det må vi komme tilbake til, sier kommunikasjonssjef i Cyberforsvaret, Knut Grandhagen til NRK.

– Hvor store mengder utstyr ble rammet?

– Det har jeg ikke full oversikt over enda, IKT-materialet er komplekse ting, så hvilke utslag det har må vi undersøke nærmere før vi kan gi et endelig svar på det.

Laster Twitter-innhold

Til legevakt

Alle de ansatte som jobbet inne i fjellet ble evakuert.

En person er sendt til legevakt for en sjekk, etter å ha blitt eksponert for røyk, sier Backe-Henden.

På Kolsås ligger flere av avdelingene til Forsvaret. Akershus kommandantskap, IKT-avdelingen til Forsvarets logistikkorganisasjon, deler av Nasjonalt Sikkerhetsmyndighet og Cyberforsvaret.

Området var frem til 1994 hovedkvarter for NATO i Nord-Europa.

Laster kart, vennligst vent...