Normal

Dømt for trakassering

En pedofilifrikjent 33-åring er dømt til ni måneders fengsel for å ha trakassert en 10 år gammel Oslo-gutt og hans familie.

Pedofilisiktet trakasserer offeret
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Dette er andre gang mannen blir dømt for å ha sjikanert familien.

Trakasseringen begynte da 33-åringen ble siktet og tiltalt for seksuelt overgrep mot gutten.

Den pedofilifrikjente mannen

Politiet gikk ut med navn og bilde på 33-åringen for å advare skoler mot ham.

Foto: Politiet

Han ble frikjent for overgrepet, men dømt til seks måneders fengsel for trakassering.

Retten fant det skjerpende at mannen gjentok handlingen etter den første dommen.

- Slibrige seksuelle bemerkninger

- Etter å ha blitt dømt i lagmannsretten for sine oppslag, satte altså tiltalte opp diverse oppslag hvor han navnga to mindreårige brødre og omtalte dem med slibrige, seksuelle bemerkninger. Det forhold at tiltalte har gjentatt en slik handling som han fikk seks måneders ubetinget fengsel for mens saken fortsatt verserte i rettsapparatet finner retten sterkt skjerpende, står det i dommen.

33-åringen ble også dømt for et annet tilfelle av trakassering, i Stange i Hedmark i 2005.

- Også her har han kommet med offentlige utsagn som var egnet til å skade ikke bare en voksen person men også et helt uskyldig barn, står det i dommen.

Trusler på SMS

Retten dømmer ham også for trusler fremsatt i SMS-er i 2007, og skriver at dette "er en del av tiltaltes totalt uakseptable handlingsmønster. Også denne handlingen er foretatt overfor et barn."

For noen av tiltalepunktene, som gjelder bedrageri, frifinnes 33-åringen.

I dommen står det at en av grunnene til at 33-åringen omadresserte andres post til seg, var "for å få jobb som trener av gutter eller jobb på skolenes fritidsordninger (SFO)."

Ville jobbe med barn

"I forbindelse med siktelser og senere tiltaler var han blitt utsatt for rykter og siden tiltale om pedofili som gjorde at han hadde problemer med å få slike jobber som til dels trengte en ren straffeattest, som han ikke hadde. Derfor utga han seg med falsk identitet."

Selv om retten sier at det tiltalte har gjort er sterkt klanderverdig, mener de han ikke kan dømmes for bedrageri måtte dette ha hatt økonomiske konsekvenser for de han brukte identiteten til, ikke bare praktisk og mental ulempe.

Ettersom 33-åringen allerede har sittet 100 dager i varetekt, vil han slippe ut om under et halvt år. Har er ikke idømt noen erstatning eller saksomkostninger.

Les også:

Trakassering og id-tyveri

Frikjent for pedofili

- Kan forgripe seg på barn igjen

- Så ham ta på barn