NRK Meny
Normal

Ble funnet etter tre døgn i skogen

– Har man multer og ryper i sekken så lever man som en baron, sa norske Geir Liabø da han ble funnet i skogen utenfor Kiruna.

– Har man multer og ryper i sekken så lever man som en baron, sa norske Geir Liabø da han ble funnet i skogen utenfor Kiruna.

Hør jegeren beskrive dagene i villmarka.

Lørdag kom Geir Liabø bort fra jaktkameraten sin i området ved sjøen Muosujärvi nær den svenske byen Kiruna. Siden da har heimevern, helikopter og hunder lett etter jegeren fra Kolbotn utenfor Oslo.

Tirsdag formiddag ved 14-tiden ble han funnet av en hundepatrulje.

Viktig med nattleir med stokkvarme

– Jeg mistet kartet, hunden og lua. Jeg mistet alt som mistes kan i løpet av en 3-4 timers kveldstur og så gikk det til helvete med alt, sier Geir Lia til SVT.

– Ble du redd?

– Aldri redd. Jeg er jo en gammel, lur jævel, ikke sant. Man passer seg litt, så går det bra. Det viktigste er at man sørger for nattleir, med nok stokkvarme som kan varme gjennom natten.

Likevel, det var godt å bli funnet. Geir Lia begynte å se for seg ei natt til.

Det var relativt godt vær i området. Litt regn, men de to siste nettene frøs ikke Geir Liabø i det hele tatt. Den første natten måtte han holde seg i bevegelse.

– Man tenner opp bålet og legger sin rype i glohaugen. Når fjærene er brent av er rypa ferdig stekt. Jeg savnet litt salt. Det var alt.

Laster kart, vennligst vent...