Bagasjetrøbbel på Oslo Lufthavn

Onsdag ettermiddag og kveld sto flere av bagasjebåndene på Oslo lufthavn. Ved 18.45-tiden var feilen rettet, men det er er forventet at det vil være problemer utover kvelden.

Fult hus

FULLT: Mange hundre passasjerer måtte vente i flere timer på bagasjen sin i ankomsthallen fra utlandet på Oslo Lufthavn

Foto: Paula K. Lesto

Joachim Westher Andersen, medieansvarlig OSL

BEKLAGELIG: Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen synes ikke det er noe hyggelig at folk har måttet stå å vente på bagasjen sin.

Foto: Oslo Lufthavn

Bagasjebåndene går nå igjen, men det forventes at dette vil skape problemer utover kvelden. Bagasjen vil bli ettersendt til de som har måttet sette den fra seg.

– Jeg beklager til alle dette har gått utover. Sakte, men sikkert blir det færre som oppholder seg på flyplassen, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen til NRK.

En teknisk feil på nødstoppanlegget skal være grunnen til at de aller fleste bagasjebåndene stoppet på Oslo lufthavn onsdag.

Ventet i nesten fire timer

Paula Lesto landet på flyplassen kvart over tre etter å ha vært på Kreta. Hun måtte vente i nesten fire timer på bagasjen sin.

– Ting går sakte på Kreta, men det går visst enda saktere her i Norge. Det er fullt kaos her. Folk sitter på gulvet og på bagasjebåndene som ikke går. Det er folk overalt, sa hun til NRK ved 17.30-tiden.

– Vi fant koffertene våre i et hjørne. Det var litt irriterende at noen hadde satt de der uten å informere oss, sier Lesto senere onsdag kveld.

Nå setter hun seg i bilen på vei hjem til Jølster i Sogn og Fjordane.

– Den bilturen var vi forberedt på, men den ble litt senere enn vi hadde tenkt, sier Lesto.

Problemene spredde seg til innland

SAS opplyste at feilen på bagasjebåndene i ankomsthallen også skapte problemer for innsjekkingen av bagasje for reisende som skulle ut fra Gardermoen, og fly tok til dels av uten bagasje.

Ved 18.25-tiden sa Westher Andersen at de ansatte på flyplassen måtte hjelpe de reisende med å ta imot bagasje i såkalte droppunkter, hvor de samlet bagasjen som vil bli ettersendt.

Ved 20-tiden onsdag er det også noen forsinkelser i selve flytrafikken. De fleste kommer av dårlig vær i området, men det er i ferd med å lette nå. I tillegg var det en kort periode også problemer med innsjekkingen.