Alpindrøm kan bli virkelighet

Etter fem års venting har Tryvann skisenter satt fullt trykk på planleggingen av anlegget som skal befeste Oslos status som verdens vinterhovedstad.

Anders Wassgren

Det nye skianlegget kan stå ferdig allerede i desember 2010, sier Anders Wassgren.

Foto: Olav Juven / NRK

Etter at Stortinget sa ja til idrett i den nye markaloven, håper daglig leder Anders Wassgren at anleggsmaskinene kan rykke inn når førstkommende sesong er over.

- Dette er verdensunikt fordi det er ingen hovedstad som har et slikt anlegg rett ved siden av så mange innbyggere. 1, 2 millioner nordmenn bor under en times avstand fra anlegget, og vi får et anlegg som også er en fantastisk idrettsplass for snowboard, alpint og freestyle, sier han.

Anders Wassgren forteller entusiastisk om planene senteret har syslet med siden 2004, men først våget å tro på da Stortinget vedtok markaloven tidligere i år.

LES OGSÅ: Nytt snøbrett-mekka i Oslo

- Vi har fått en avklaring om innholdet i den nye markaloven, der idrett får en posisjon parallelt med friluftsliv, og det har gjort at vi nå tør å gå videre med denne prosessen, sier han.

Kan stå klar neste år

Med fullt trykk på planleggingen, er målet godkjenning og anleggsstart allerede i mai neste år.

Planene omfatter Wyller Multiarena med nye nedfarter, 6-seters stolheis og ny superhalfpipe, ny Tårnbakke øst for dagens og et nybegynnerområde som også kan brukes av funksjonshemmede.

Alt skal stå ferdig allerede i desember 2010, tidsnok til et ikke ubetydelig idrettsarrangement i samme nabolag.

- Ski-VM på Holmenkollen i 2011 vil være et utstillingsvindu mot verdenspressen. Hvorfor ikke ha et ferdig komplett alpinanlegg å vise frem da? Også er det snowboard-VM i 2012, og det krever faktisk at du har et prøve-VM i 2011, sier Wassgren.

Positive

For Norges Snowboardforbund, Arctic Challenge og Tryvann skisenter vil ha VM i snowboard til Wyller Multiarena i 2012, året etter ski-VM.

LES OGSÅ: Sammen for Wyller

Mesterskapet tildeles av det internasjonale forbundet i mai neste år - nok en grunn til at planene bør være godkjent innen den tid.

Arrangørene har bedt byrådet om en kommunal garanti på 32 millioner kroner for snowboard-VM.

- Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy å få snowboard-VM til Oslo i 2012. Men når det gjelder garantien så er det noe vi må se på i forbindelse med neste års budsjettforslag, og dette er noe bystyret må ta endelig stilling til. Men vi har allerede bevilget 33 millioner til selve anlegget, og håper at den nye markaloven ikke vil stanse det arbeidet, sier idrettsbyråd Anette Wiig Bryn.