NRK Meny
Normal

8 millioner til fotball-VM for hjemløse

Frelsesarmeen får åtte millioner kroner i Oslo-budsjettet for neste år til å arrangere VM i gatefotball for hjemløse. – Dette betyr så mye for de 600 som skal delta, sier Frode Woldsund i Frelsesarmeen.

NM i gatefotball

ARRANGERER OGSÅ NM: Hvert år arrangeres også NM i gatefotball. Her fra årets turnering i Stavanger, der 32 lag fra hele landet deltok.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Fotballturneringen skal spilles i Oslo i begynnelsen av september neste år.

– Vi er kjempefornøyd. Disse pengene betyr veldig mye for oss og for dem som skal være med på å spille, sier Frode Woldsund i Frelsesarmeen.

Hvert år arrangeres det verdensmesterskap i gatefotball kalt «Homeless World Cup», der lag fra hele verden deltar. Andre byer som har arrangert turneringen er blant annet Cape Town, Melbourne, København, Paris, Mexico City og Amsterdam.

De siste ti årene har Norge deltatt, senest i høst med både dame- og herrelag i Glasgow i Skottland.

Neste år skal den spilles på Rådhusplassen i Oslo fra 29. august til 5. september. 72 lag, både damer og herrer, fra nærmere 50 nasjoner skal trolig delta. Nærmere 600 deltakere er ventet.

Fotball for hjemløse

Frelsesarmeen startet opp med gatefotball for ti år siden, et tilbud for hjemløse, rusavhengige og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom aktivitet og sosiale samlinger.

Raymond Johansen

TOMMEL OPP: Raymond Johansen gir 8 millioner til fotball-VM for hjemløse i Oslo.

Foto: Olav Juven / NRK

– Vi ønsker at Oslo skal være en by med plass til alle. Dette er også en mulighet for oss til å fokusere på de utfordringene vi har med marginaliserte grupper, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Og så er dette et fantastisk morsomt arrangement. Oslo har godt av dette, sier han.

Derfor foreslår byrådet å gi Frelsesarmeen åtte millioner kroner i tilleggsinnstillingen til Oslo-budsjettet for neste år for å arrangere VM i gatefotball.

Fikk 15 millioner av regjeringen

Regjeringen, med støtte fra Venstre og KrF, ga i fjor 15 millioner kroner til Frelsesarmeen for å få mesterskapet til Oslo.

– Hele arrangementet kommer har en prislapp på rundt 25 millioner kroner, så nå er vi snart i mål. Det er vi veldig takknemlig for. Nå trenger vi bare 400 frivillig til å hjelpe til med organiseringen, sier Woldsund til NRK.

Fotball-VM for hjemløse og rusmisbrukere kan komme til Oslo. Regjeringen, med støtte fra Venstre og KrF, ga i dag 15 millioner kroner til Frelsesarmeen for å få mesterskapet til Oslo. Reporter: Patrick Sten Rowlands Foto: Odd Iversen Redigering: Willy Hage

TIL OSLO: Regjeringen, med støtte fra Venstre og KrF, ga i fjor 15 millioner kroner til Frelsesarmeen for å få mesterskapet til Oslo. Til glede for spillere og arrangør.