17 års fengsel for drap i Drøbak

Mannen stod tiltalt for å ha mishandlet sin jevnaldrende samboer så grovt den 12. november i fjor i parets leilighet på Heer i Drøbak at kvinnen døde senere på Ullevål sykehus. Han er nå dømt til 17 års fengsel for drap.

Follo Tingrett

DØMT FOR DRAP: Mannen forklarte at han slo kvinnen i selvforsvar, men retten festet ikke lit til hans forklaring.

Foto: Vegar Erstad / NRK

Etter vold i parets hjem 12. november i fjor, døde kvinnen på sykehus dagen etter. Mannen har forklart at han slo kvinnen i selvforsvar, men han har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Ifølge tiltalen var mishandlingen så alvorlig at kvinnen brakk nesen og fikk hjertestans med påfølgende hjerneoppsvulming.

Follo tingrett skriver i dommen at den ikke fester lit til mannens forklaringen om selvforsvar, ifølge Amta. Samboerparet bodde i huset på Heer med to barn. Mannens sønn var vitne til hendelsen som førte til at kvinnen døde, og retten mener sønnens forklaring er meget troverdig.

Fornøyd med dommen

– Retten anser dette som en klart skjerpet omstendighet. Dette begrunner også hvorfor straffen ble så streng, sier statsadvokat Aina Mee Ertzeid

Hun la ned påstand om 18 års fengsel for mannen.

– Påtalemyndighetene er fornøyd med dommen. Det er en streng straff, det mener vi er riktig i denne saken, sier Ertzeid.

Mannen dømmes også til å betale 400.000 kroner i oppreisning til sønnen og 350.000 kroner til stedatteren.