NRK Meny
Normal

17-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk

En 17 år gammel gutt er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på faren og broren i Oslo i fjor.

Politiet utenfor bolighus på Bekkelaget

Politiets krimteknikere undersøkte boligen på Bekkelaget i Oslo etter hendelsen 19. september.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Ifølge dommen fra Oslo tingrett var 17-åringen psykotisk da han gjentatte ganger knivstakk både faren og broren i familiens enebolig på Bekkelaget i Oslo 19. september 2014.

Sønn siktet for drapsforsøk
Politiet leter etter motivet for drapsforsøket

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte var psykotisk på
gjerningstidspunktet. Samfunnsvernet må, for å være tilstrekkelig, ivaretas ved dom på overføring til tvungent psykisk helsevern, heter det i dommen, ifølge Nettavisen.

– Hørte stemmer

Rettssaken gikk i tingretten for lukkede dører i midten av mars. Blant annet skal 17-åringen ha forklart at han flere ganger har hørt stemmer. Dommen vil ikke bli anket.

Advokat Bjørn Rudjord

17-åringens forsvarer Bjørn Rudjord

Foto: Moment studio

17-åringens forsvarer Bjørn Rudjord sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere dommen og viser til at den er unntatt offentligheten.

Flere knivstikk

Aktor mente 17-åringen hadde planlagt å drepe sin bror og far. Samtidig mente aktor at tiltalte var psykotisk i gjerningsøyeblikket, kan ha vært utilregnelig og at han derfor bør ilegges tvungent psykisk helsevern.

Godtar tvungent psykisk helsevern

Ifølge tiltalen fikk broren omfattende skader i brysthulen og buken, mens faren fikk flere knivstikk i overkroppen. Stikkene gikk gjennom brystveggen og inn i lungen. Både faren og broren kom raskt under legebehandling, går det fram av tiltalen.