1. juni 2004 ble det full stopp for alle røykerom.
Først fortvilte øltørste røykere og serveringssteder, deretter tok kreativiteten over.
Nå er det uteservering på mange gatehjørner og fortau året rundt.
Får ikke luftet
Varmelamper, ulltepper og le-vegger skal sikre røykerne gode forhold.
Men forholdene har rett og slett blitt for gode, mener Arbeidstilsynet.
Uteserveringene er godt bygget inn. Foto: NRK
Sist uke aksjonerte tilsynet i Oslo sentrum, og avdekket at hvert fjerde serveringssted med uteservering bryter røykeloven.
Ifølge loven må røykeplasser utendørs sikre tilfredsstillende luftgjennomstrømning.
Det må heller ikke sive røyk fra uteserveringene inn i lokalene.
Her blir det syndet.
Ute har blitt inne
Av 40 kontrollerte serveringssteder hadde 10 bygget inn uteserveringen slik at de er å anse som innelokaler. Ute har rett og slett blitt inne.
Fire av de kontrollerte stedene manglet også røyking forbudt-skilt.
Arbeidstilsynet har nå gitt en rekke varsel om pålegg dersom serveringsstedene ikke rydder opp i forholdene.
Røykerne har fått det for godt, mener Arbeidstilsynet. Foto: NRK