NRK Meny
Normal

- Så ham ta på barn

Den pedofilitiltalte 32-åringen oppfører seg merkelig overfor barn. Det forklarte vitner i retten i går.

Oslo Tingrett
Foto: Vibeke Ravndal / NRK

32-åringen skal ha forgrepet seg på en liten gutt i Furuset svømmehall.

- Den pedofilitiltalte 32-åringen har ødelagt livet til sønnen min! Det sa moren til den ni år gamle gutten som 32-åringen skal ha forgrepet seg på.

Et annet vitne, som forøvrig var innkalt av 32-åringens forsvarer, sa at hun flere ganger hadde sett tiltalte kose og klemme på offeret og hans lillebror.

Hun meldte også fra til politiet om at hun var bekymret for barna.

Barn reagerte på mannen

Den pedofilifrikjente mannen
Foto: Politiet

Også andre barn reagerte på mannen, sier Turid Mæhlum, rektor ved Bestum skole, som er en av de rundt 15 skolene tiltalte har jobbet ved.

- De synes han var underlig. De små kjente ham igjen fra Ullern idrettsforening, men etterhvert kom ungene tilbake og fortalte at han var så rar, at han kom med rare kommentarer og at han var underlig. Men de klarte ikke sette ord på hva som lå i det ordet underlig, sier Mæhlum til NRK Østlandssendingen.

Aktoratets store utfordring er likevel å bevise at 32-åringen virkelig har begått et seksuelt overgrep mot ni-åringen i svømmehallen mens andre var tilstede.

Furuset senter
Foto: Vibeke Ravndal / NRK

Må bevise overgrep

Badevakten som forklarte seg, sier at han ikke kan forstå hvordan overgrepene kan ha skjedd i bassenget og dusjen uten at noen oppdaget det.

32-åringens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, sier retten her må forholde seg til skyldspørsmålet.

- Det går på å føre bevis for at det har skjedd overgrep. Hva vitnene i ettertid mener om hvordan min klient har vært, det er ikke det han er anklaget for. Han er ikke anklaget for en uortodoks livsstil, han er anklager for seksuelle overgrep mot barn, sier Pedersen.