NRK Meny
Normal

- Minst dobbelt så mange overgrep

Politiet bekrefter at de utvider siktelsen overfor den lommemannen-siktede med mer enn 11 nye punkter. Mannen vil nå bli siktet for minst 22 overgrep.

Lommemannen
Foto: Politiet

- I forbindelse med at det skal være nytt fengslingsmøte på mandag er siktelsen utvidet med en rekke forhold. Forholdene omhandler samme type overgrep som tidligere, sier påtaleansvarlig Jorid Kile Berg.

- Minst en dobling

Jorid Kile Berg

Jorid Kile Berg

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mange nye forhold det er snakk om, men bekrefter at det minst er snakk om elleve nye forhold.

- Jeg ønsker ikke å si noe konkret om antallet. Men det er snakk om et betydelig antall i forhold til de elleve, sier Kile Berg.

- Er det snakk om minst en dobling?

- Det kan jeg bekrefte.

Politiet har jobbet med siktelsen siden de pågrep 56-åringen 11. januar i år, og skal ha utvidet bevismaterialet. Mannen har nektet straffskyld etter siktelsen om elleve overgrep mot sju gutter.

Vil be om fire nye uker

- Jeg kan ikke si noe om detaljene om utvidelsen før fengslingsmøtet på mandag. Retten skal da ta stilling til om den er enig i min vurdering, sier Kile Berg.

Påtalemyndigheten vil be om ytterligere fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

- Vi ønsker fremdeles brev- og besøkskontroll. Vi har ventet med disse utvidelsene til vi mente det var nødvendig, sier Kile Berg.

Politiet har sagt at de mistenker 56-åringen for å stå bak i underkant av 160 overgrep mot mindreårige gutter fra slutten av 1970-tallet og fram til 2006.

- Ikke uventet

Tor Erling Staff

Tor Eriling Staff

Foto: NRK

Forsvareren til den lommemann-siktede 56-åringen fra Bergen, Tor Erling Staff, sier at utvidelsen av siktelsen ikke kommer uventet.

- Men nå får vi vente og se om det er noe hold i de nye siktelsene, sier Staff.

Han har hele uken vært opptatt med en drapssak i Bergen og har ikke fått satt seg grundig inn i de nye siktelsene, som politiet sendte over til hans kontor torsdag ettermiddag. Men han har regnet med at politiet ville komme med mer i saken.

Prestisje

- Med den energi og prestisje som politiet har lagt i denne saken, hadde jeg ventet at det skulle komme mer. Politiet har jo snudd hver sten og støvsugd landet for å finne tilfeller de kan ta med i tiltalen, sier Staff.

Han oppfatter ikke de nye siktelsene som mer alvorlig for 56-åringen enn det som allerede ligger på bordet, og han har ikke endret oppfatning av saken.

- Jeg tror politiet har grunn til å angre på hvordan de gikk ut i denne saken. De har jo framstilt mannen som den onde selv, sier Staff til NTB.