NRK Meny
Normal

- Godt vær til Valentin og ferie

Meteorologene lover fint vær både til Valentin-dagen og vinterferien. - Februar er mye varmere enn vanlig, sier John Smits.

Sol
Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

Har du store planer for kvelden?

Kyss

Perfekt vær for Valentin-dater

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Statsmeteorolog John Smits sier det ikke er noe i veien for romantiske stevnemøter med stearinlys på Valentin-dagen, for eksempel ved å sette ut 200 stearinlys i hjerteform utendørs.

- Det blåser ikke mye på Østlandet i dag. Det drar litt fra nord, men ikke veldig sterkt. Så det kan være gjennomførbart å , hvis man finner et lunt sted, sier John Smits, og legger til at han håper noen vil gjøre dette.

Se bildene: Valentin-dagen i Oslo

Se video: - Våren er her!

Trollhassel blomstrer

Trollhasselen blomstrer allerede i Oslo.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

- 5,5 grader for varmt

- Når det blåser fra nord, blir det fint hos oss. Så jeg venter mye fint vær i dag, med temperaturer opp mot null grader, sier Smits.

Han presiserer at det slett ikke er vanlig februarvær vi har i år.

- Dette er egentlig behagelig vårvær, slik det skal være langt ut i mars. Gjennomsnittet hittil i februar er én plussgrad. Det vanlige er minus fire og en halv grad, sier han.

Fin vinterferie

John Smits og værtrommel

John Smits

Foto: NRK

Også for vinterferieværet ser det bra ut.

- Det ser lovende ut for neste uke også. Det er mulighet for lokal tåke og varmere temperaturer, gjennomsnittstemperaturen vil ligge rundt null. Det vil komme helt ubetydelig med nedbør, sier Smits.

- Det aller beste været har vi kanskje i dag og i morgen, men også neste uke skal vi få perioder med fint vær, sier han.

Skiføre i høyden

Det vil ikke komme mer snø, men statsmeteorologen mener det vil være gode skimuligheter allikevel.

- Jeg har forsøkt meg på Østmarka, der er det lite snø og hardt, så man må være forsiktig, men oppe i høyden vil det nok være bra. Det har kommet mye snø, og der de har kjørt med løypemaskiner bør det være gode muligheter, sier Smits.

Han kommer til slutt med en advarsel til de som må kjøre langt for å finne skiføre:

- Helst bør man jo ikke kjøre bil til skiløypa, da vil klimagassutslipp føre til at det blir enda varmere i framtiden. Det er en ond sirkel, sier Smits.

Snøklokker

I Botanisk hage har våren kommet, uvanlig tidlig.

Foto: Kaja Figenschou / NRK