NRK Meny
Normal

Vil redde presteboligen med underskrifter

Godt over 1000 underskrifter ble levert til ordføreren i Sarpsborg i dag. De som har satt navnet sitt på listene er imot å rive den gamle presteboligen fra 1898.

Godt over 1000 underskrifter ble levert til ordføreren i Sarpsborg i dag. De som har satt navnet sitt på listene, er i mot å rive den gamle presteboligen fra 1898.

LISTER: Reidar M. Stang leverte underskriftene til ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen Evje.

De som vil beholde den gamle presteboligen i Sarpsborg gir seg ikke. De håper de 1100 underskriftene gjør at utvalget denne gang sier nei til riving.

– De bør ha noe å si. Om det er nok til at flertallet snur gjenstår å se, men man kan ikke kimse av 1100 underskrifter, sier en av initiativtakerne Reidar M. Stang.

Riving eller ei har vært oppe i utvalg for landbruk og teknikk tidligere. Ordføreren sender nå underskriftene videre, og neste onsdag skal saken opp igjen.

– Jeg har blitt litt kjent med dem som står bak, og de har et veldig godt engasjement for et historisk hus i Sarpsborg. Det gjør naturligvis inntrykk, sier Sindre Martinsen Evje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.