NRK Meny
Normal

Vil redde presteboligen med underskrifter

Godt over 1000 underskrifter ble levert til ordføreren i Sarpsborg i dag. De som har satt navnet sitt på listene er imot å rive den gamle presteboligen fra 1898.

Godt over 1000 underskrifter ble levert til ordføreren i Sarpsborg i dag. De som har satt navnet sitt på listene, er i mot å rive den gamle presteboligen fra 1898.

LISTER: Reidar M. Stang leverte underskriftene til ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen Evje.

De som vil beholde den gamle presteboligen i Sarpsborg gir seg ikke. De håper de 1100 underskriftene gjør at utvalget denne gang sier nei til riving.

– De bør ha noe å si. Om det er nok til at flertallet snur gjenstår å se, men man kan ikke kimse av 1100 underskrifter, sier en av initiativtakerne Reidar M. Stang.

Riving eller ei har vært oppe i utvalg for landbruk og teknikk tidligere. Ordføreren sender nå underskriftene videre, og neste onsdag skal saken opp igjen.

– Jeg har blitt litt kjent med dem som står bak, og de har et veldig godt engasjement for et historisk hus i Sarpsborg. Det gjør naturligvis inntrykk, sier Sindre Martinsen Evje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.