NRK Meny
Normal

Vil ha krisemidler til Østfold

Østfold Senterparti foreslår fortgang i E18-utbyggingen øst for Momarken og jernbanetunnel i Moss som deler av en offentlig krisepakke.

Tog i Moss

Østfold Senterparti mener jernbanetunnel i Moss bør være en del av en offentlig krisepakke.

Foto: Shemsi Bunjaki / NRK

Da finansminister Kristin Halvorsen lanserte krisepakka onsdag , sa hun at det kan bli aktuelt å prioritere noen byggeprosjekter for å motvirke arbeidsledighet.

Per Kristian Skullberg er Senterpartiets førstekandidat i Østfold og mener dette er en gylden sjanse til å forsere E18- utbyggingen øst for Momarken og jernbanetunnel i Moss.

- En ekstrasjanse

- Nå er det viktig at Østfold er tidlig ute og sørger for å prioritere disse prosjektene høyt opp. Denne krisepakka er en ekstrasjanse i forhold til Nasjonal Transportplan som kommer etter nyttår, sier Skullberg til NRK Østfold.

LES: Krever mer samferdselsmidler

Kristin Halvorsen varslet denne uka at det kan bli aktuelt å framskynde offentlige byggeprosjekter for å motvirke ledighet i byggebransjen - og er nå på utkikk etter gode prosjekter.

Skullberg mener at E18-utbyggingen og jernbanetunnel i Moss er viktige prosjekter som nå står i stampe, og som burde vært gode kandidater for Halvorsen.

LES OGSÅ: Håp for jernbaneløsning i Moss

Bruke kontakter

Han lover at han skal bruke sine bånd til samferdselsminister Liv Signe Navarsete - også hun i Senterpartiet - til å fronte saken.

- Jeg kommer til å bruke de naturlige kontaktene jeg har i regjeringen, først og fremst samferdselsministeren. Vi må benytte oss av alle kanalene vi har, både på stortinget og i regjeringen, for å sørge for at denne krisepakka tar problemene i Østfold på alvor, undertreker han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.

  • Babyboom på Sykehuset Østfold

    I løpet av vinterferieuka er det født 52 barn på Sykehuste Østfold Kalnes, melder sykehuset på sine nettsider. Det er langt flere enn i en normaluke og kan tyde at det var ekstra mange våryre østfoldinger i mai i fjor. Kvinneklinikken har god kapasitet til å ta i mot de fødende, melder sykehuset.