Vil ha full åpenhet om alvorlige hendelser på sykehuset

Sykehuset Østfold går nye veier for å styrke tilliten befolkningen har til sykehuset.

Sykehuset Østfold

Ifølge tall fra Helsedirektoratet utsettes 10 prosent av pasientene i norske somatiske sykehus for uønskede hendelser hvert år.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Sykehuset Østfold er nå i gang med å publisere informasjon om alvorlige saker og hendelser på sin egen nettside.

Meldingene skal være anonymiserte og gi en beskrivelse av hva som har skjedd og hvilke tiltak som skal settes i verk for å hindre at det skjer igjen.

– Jeg er stolt av at vi er det første sykehuset i Norge som offentliggjør meldinger om uønskede hendelser, og jeg tror dette vil bidra til å styrke tilliten befolkningen i Østfold har til sykehuset sitt, sier Peder Olsen, styreleder i Sykehuset Østfold, i en pressemelding.

Rammer flere

Olsen viser til at sykehuset har en lovpålagt plikt til å melde ifra til Helsetilsynet om alvorlige hendelser.

Dette gjelder både hendelser som har ført til, eller kunne ha ført til, betydelig personskade.

Ifølge tall fra Helsedirektoratet utsettes 10 prosent av pasientene i norske somatiske sykehus for uønskede hendelser hvert år.

– Ved å legge ut meldinger som både beskriver den uønskede hendelsen og hvilke tiltak vi gjør for å unngå at dette skjer igjen, ønsker vi å vise hvordan vi bruker dette i forbedringsarbeidet vårt, sier Olsen.

– Skal være åpne

Sykehusdirektør Just Ebbesen ønsker større åpenhet i sykehuset.

Ikke bare når det gjelder uønskede hendelser, men også når det gjelder andre resultater.

– Jeg ønsker også at vi skal være åpne om målbare behandlingsresultater, og at vi skal være stolte av det vi får til, sier Ebbesen i pressemeldingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grace Bullen til finalen i u23-VM

    Bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad er klar for finalen i u23-VM. Hun vant 8-2 over japanske Kumano i semifinalen onsdag ettermiddag. Bullen kontrollerte kampen og ledet på det meste 8-0. Hun bryter finalen torsdag mot en kinesisk jente.

  • Advarer i Trollhättan

    Den svenske kommunen Trollhättan har gått ut med en advarsel om en person som går omkring i byen med en utkledning lik den drapsmannen Anton Lundin Petterson hadde under skoleangrepet i 2015. Fire personer døde som følge av angrepet, inkludert gjerningsmannen.