NRK Meny
Normal

Utsatt – igjen

Opprustningen av den ulykkesutsatte skipsleia inn til Borg havn står i fare for å bli utsatt enda ett år.

Innseiling Borg havn

Innseilingen til Borg havn blir ikke rustet opp på trolig enda ett år.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det bekrefter havnedirektør i Borg havn, Tore Lundestad. Da er det fire år siden arbeidene skulle startet.

– Beklagelig

Det er ikke enkelt å manøvrere inn til Borg havn og derfor har innseilingen blitt prioritert høyt for opprustning. Spesielt etter Godafoss-ulykken, men nå kan det drøye enda lenger – slik at oppstart blir fire år etter skjema. Det holder ikke, mener havnedirektøren.

– Den opprinnelige planen var 2010 og nå er vi i 13. Planene til Kystverket må utredes mer og da er vi fort inne i 2014. Når vi da vet at det ikke er lov til å mudre i sommerhalvåret, ser vi at det i beste fall kan skje i september neste år.

Han synes det er ekstra beklagelig siden pengene er bevilget til prosjektet for flere år siden.

– Det er jo beklagelig, med tanke på at vi har pengene. Det må opp bedre kompetanse på å lage planer, mener han.

Mye må utsettes

Enda ett år betyr at Borg havn ikke får mudret til den nye kaifronten. Det betyr at all satsing på cruiseskip-besøk, er lagt på is.

– Vi må ha bedre planer i fremtiden, slik at vi får en forutsigbarhet. Hele prosjektet må evalueres i ettertid, mener han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Bilen står delvis under vann

    Ifølge Smaalenenes Avis har ulykken i Hobøl skjedd der Hulsbekken møter Hobølelva, like sør Elvestad. Bilen skal stå delvis under vann, men føreren av bilen har kommet seg ut og blir behandlet av helsepersonell. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

  • Vil verne dam ved utbyggingsområde

    Sorgenfridammen i Fredrikstad bør vernes fordi det er obsert så mange og sjeldne fuglearter der, mener Miljøpartiet de Grønne i byen. Gruppeleder Henning Aall sier de ikke vil endre utbyggingsplanene for området, men mener dammen og et sivbelte rundt må vernes.