NRK Meny
Normal

Urettmessig oppsagt advokat vant i retten

En tidligere kommuneadvokat har vunnet oppsigelsessaken sin mot Halden kommune.

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

Den tidligere kommuneadvokaten får 400.000 kroner i oppreisning og erstatning av Halden kommune, men får ikke jobben tilbake.

Advokaten ble oppsagt på dagen etter at han nektet å la seg omplassere til en saksbehandlerstilling i byggesaksavdelingen.

- Urettmessig oppsigelse

I dommen fra Halden tingrett står det blant annet at "Avskjeden er urettmessig og kan heller ikke opprettholdes som oppsigelse".

Mannens advokat, Per Ragnar Bronken, mener dommen er riktig. - Dommen er en tilnærmet full seier, sier han, og legger til at dommen er en kraftig kritikk mot Halden kommune og kommunens fremgangsmåte.

Overrasket over dommen

Halden kommune er overrasket over at de tapte saken, og skal nå vurdere om de skal anke dommen.

- Vi mener kommunen hadde grunnlag for å omplassere kommuneadvokaten. Når han nektet å la seg omplassere, mener vi det var saklig grunnlag for kommunen å meddele ham avskjed, sier kommunens advokat Knut Marius Sture.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.