Uavgjort på Sarpsborg stadion

Rosenborg hadde presset, men Sarpsborg tok ledelsen to ganger. Og så utlignet trønderne.

Sarpsborg 08 Rosenborg

Jonas Lindberg setter inn Sarpsborg 08s ledermål etter 14 minutter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Ett poeng til begge lag, ble resultatet til slutt.

Rosenborg sto høyt fra start, og etablerte tidlig kontroll. De ti første minuttene blir Sarpsborg-spillerne løpe mye mellom et RBK som visste å holde ballen i laget, men samtidig ikke skapte store sjanser.

Men så begynte det å skje feil i Rosenborgs bakre firer. Det toppet seg etter 14 minutter, da et langt innkast blir dårlig klarert i RBK-boksen. Eyjólfssons heading ut ble snappet opp av Jonas Lindberg, som dempet ballen med brystet og satte inn sitt tredje mål for sesongen.

RBK fortsatte presset mot hjemmelaget etter målet mot, og begynte selv å nærme seg en utligning etter flere farlige innlegg fra kantene. Og sekunder før pause dundret Tore Reginiussen inn utligningen forbi et utspilt Sarpsborg-forsvar, etter møljespill foran mål.

Kontret inn ny ledelse

Rosenborg startet også andre omgang med høyt press, men det førte ikke til annet enn to kjappe gule kort til Sarpsborg 08. Og en rekke hjørnespark.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær utlignet til 2-2 snaut ti minutter før slutt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Men etter 67 minutter kontret Sarpsborg med mange spillere. Lindberg spilte Matti Lund Nielsen gjennom, som slo videre til en frispilt Jon Helge Tveita i midten. Han satte ballen enkelt i mål.

Gytkjærs nummer 19

Sarpsborg var et strå hvassere etter å ha tatt ledelsen igjen, og jobbet seg til flere målsjanser. Men Rosenborg ga seg ikke. I det 81. minutt fikk Mike Jensen lagt inn, og Christian Gytkjær vant hodeduellen foran mål: 2-2.

Presset mot Sarpsborg-målet ble kraftig mot slutten av kampen, men hjemmelaget red stormen av.

Med den fjerde siste serierunden delvis unnagjort, er Sarpsborg kanskje et lite steg nærmere bronseplass i serien og dermed kvalifisering til Europaligaen. Rosenborg har allerede i flere serierunder vært de facto seriemester.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fengselsansatte varsler streik

  1700 medlemmer av Kriminalomsorgens Yrkesforbund vil mandag legge ned arbeidet i to timer fra kl. 11. Den politiske streiken er en protest mot at regjeringen vil legge ned sju fengselsavdelinger i Sør-Norge med totalt 150 ansatte.

  Cathedrals of Culture Halden fengsel
  Foto: Mer film/Neue Roadmovies
 • Utsetter ny politihøgskole

  Både nytt politihus og fengsel i Oslo, nytt tinghus i Drammen og nytt politihus og tinghus i Bergen haster mer enn ny Politihøgskole. Det sier statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justisdepartementet. Politikere i Østfold har lenge jobbet for å få en ny politihøgskole lagt til Moss. Dagens høyskole på Majorstua er umoderne og trenger nye lokaler, men blir satt på vent på ubestemt tid i regjeringens forslag til statsbudsjett.

  Politihøgskolen i Oslo
  Foto: Stig Jaarvik / NRK