NRK Meny
Normal

Uaktuelt å øke e-skatten i Halden

Politikerne i Halden vil ikke gå inn før økt eiendomskatt.

Halden kommune rådhuset

Rådmannen i Halden foreslår økt eiendomsskatt, men politikerne sier nei.

Foto: Rainer Prang / NRK

Rådmann Per Egil Pedersen la i går fram forslag om å øke eiendomskatten med ti millioner kroner


Uakseptabelt

– Jeg vil bare gjøre det klart med en gang at det kommer ikke til å bli godtatt av politisk ledelse å øke eiendomskatten, sier ordfører i Halden Per-Kristian Dahl til NRK.

Må finne andre løsninger

Også Høyre og FRP mener det må være andre steder å spare penger enn å pålegge innbyggerne økt eiendomskatt.

– Høyre er ikke enig i at økt eiendomskatt er løsningen. Vi vil komme med vårt forslag, men det er opp til de tre partiene som bestemmer å avgjøre om de vil godta forslaget fra rådmannen, sier Gruppeleder i Halden Høyre Carl-Victor Sundling.

Kommunesamarbeid

– Vi må finne andre løsninger på innsparing i kommunen. Kanskje samarbeid med andre kommuner er et alternativ, sier ordføreren.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke kommuner og hvilke samarbeidsplattformer de ser for seg på nåværende tidspunkt.


Vanskelige tider i kommune Norge


Ordføreren forstår hvorfor rådmannen legger dette fram, men vil jobbe for at Halden ikke blir pålagt økt eiendomskatt i denne omgang.

– Jeg skjønner hvorfor Rådmannens ser dette som en mulighet, men vi ønsker ikke å belaste innbyggerne med den regningen, sier Dahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.