Trippel-Tommy senket Stavanger

Sparta Warriors vant den tredje finalekampen mot Stavanger Oilers, etter tre scoringer av Tommy Kristiansen.

Tommy Kristiansen, Sparta Warriors

Det var knyttet stor spenning til kveldens oppgjør i Sarpsborg, etter at lagene hadde vunnet hver sin kamp på hjemmebane med klar margin.

Og det var hjemmelaget som igjen kunne juble, etter tre scoringer av Tommy Kristiansen. Det hjalp lite at Henrik Solberg scoret et mål for gjestene i midten av andre periode.

Det var tett og jevnt helt fra starten av i Sparta Amfi, men etter 11 minutter fikk Spartas Tommy Kristiansen sjansen i overspill og satte pucken i mål bak Oilers målvakt, Michael Brandasu.

Deretter fulgte flere minutter med tøft jevnt spill, flere dueller og tilløp til slåssing - uten at det ble flere mål i første periode.

Det kunne imidlertid stått 2-0 til pause, da Dion Knelsen fikk en råsjanse alene med keeper etter 18 minutter. Det ser ut som Sparta-spilleren får pucken i målet, men etter å ha sett nærmere på videobildene valgte dommer Ole Stian Hansen å annullere målet.

– Det er vanskelig å si om den er inne. Det hadde selvsagt vært fint med et mål, men sånn er hockey noen ganger, var Knelsons kommentar til TV2 Sport i pausen.

LES: – Det kommer til å bli en tett kamp

Ampert

Andre periode ble Oilers´periode. Etter at Sparta styrte de første 20 minuttene, kom Stavanger-gutta mer og mer med i kampen i andre periode. Gjestene fra vest presset på og etter litt over 10 minutter scoret Henrik Solberg utlikningsmålet.

– Vi er mer aggressive og klarer å komme inn i kampen igjen. Det betyr mye å få den scoringen, sa han til TV2 Sport i pausen.

Det ble forøvrig en andreperiode med rimelig høy temperatur. Blant annet utviklet det seg en voldsom slåsskamp mellom flere spillere etter Stavanger-målet midtveis i perioden.

Trippel-Tommy

Tredje periode ble en nervepirrende affære. Begge lagene knivet lenge om å få den avgjørende scoringen, men åtte minutter før slutt løsner det for hjemmelaget. Først scorer Tommy Kristiansen sitt andre for kvelden, før samme mann legger på til 3-0 et par minutter seinere. Til enorm jubel fra hjemmesupporterne.

Sparta beholder ledelsen frem til kampslutt.

Dermed står det 2-1 i kamper til Sparta i årets finaleserie.

Den fjerde finalen mellom lagene spilles i Stavanger førstkommende torsdag klokka 19.00.