Oilers herjet i Siddishallen

– Nå må vi være tøffe mot oss selv, sa Oilers-trener Petter Thoresen før kveldens kamp. Oilers-spillerne fulgte nok oppfordringen – og var dessuten tøffe mot motstanderen Sparta.

Sparta Warriors vs. Stavanger Oilers

Torsdag ble det nesten pinlig for ishockeylaget fra Stavanger. Etetr bare 20 minuttter var det ikke lenger spennende i den første finalekampen mot Sparta.

Sparta Warriors og Stavanger Oilers spilte første del av det opptil sju kamper lange ishockey-finaleoppgjøret torsdag. Da ble Oilers knust 6-1 i Østfold . Søndag ble torsdagsresultatet nesten snudd på hodet: Hjemmelaget Oilers vant 5-0 over gjestene.

Søndag var Oilers revansjelystne , og hadde fordelen av et hjemmepublikum som har søndagsfri.

Kampen startet med god stemning i hallen og full tribune. Spillet begynte aggressivt, og begge lag fikk flere utvisninger.

Petter Thoresen er fornøyd med at sønnen laget mål

Petter Thoresen.

– Vi var mye mer aggressive, mye flinkere til å lese situasjoner og legge press på mostanderen enn hva vi var torsdag, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Første mål etter sju minutter

Da Cleve Kinley scoret for Oilers etter rundt sju minutter, hadde Oilers powerplay (overtallsspill) med to utviste Sparta-spillere.

Mot slutten av første periode var det fortsatt mye knuffing, og flere spillere hadde fått advarsler fra dommeren. Til sammen delte dommeren ut ni to-minutters-utvisninger.

Resten av perioden forløp uten scoringer.

13 mot seks skudd på mål

Bare tre minutter ut i andre periode signerte Christian Dahl Andersen Oilers' andre mål. Med flere store sjanser hadde hjemmelaget tydelig overtaket. Hjemmelaget hadde 13 skudd på mål i perioden, bortelaget hadde seks.

Ti minutter ut i tredje periode sikret Martin Strandfeldt 3-0-ledelse. SupporterklubbenRoughnecks sang «Seier'n er vår» da samme Strandfeldt snaue to minutter etterpå sørget for 4-0.

– Stavanger er et godt hjemmelag, konstaterte han etter kampen.

5-0-målet i tomt bur

Ti sekunder før kampslutt satte Peter Lorentzen inn det femte og siste Oilers-målet i et tomt Sparta-bur. Spartas keeper hadde forlatt plassen sin for å være med i et angrep på Oilers' banehalvdel.

Spartas assistenttrener, Sjur Robert Nilsen, mener gjestene kan takke seg selv for at de ikke gjorde en bedre kamp.

– Vi var ikke klare fra start, og havnet bakpå med en gang. Alt i alt er det fortjent at Stavanger vinner, mener han.

– Vi hadde en plan, men gjennomførte den ikke, sier Nilsen.

Totalt hadde Oilers 27 skudd mot mål, mens Sparta hadde 18.