Hopp til innhold

Trenger flere bøssebærere

Om en uke skal over 100.000 bøssebærere ut for å samle inn penger til TV-aksjonen. I Østfold er listene langt fra fylt opp.

TV-aksjonen

Renate Holm (i midten) trenger flere bøssebærere søndag 19. oktober.

– Vi trenger flere bøssebærere, uten tvil. Spesielt i Rygge og Råde, forteller fylkesaksjonsleder/prosjektleder, Renate Holm.

I småkommuner som Våler, Marker, Aremark og Rømskog er behovet dekket, men det er i kommuner som er større, bykommuner og kommuner med stor innflytting det fortsatt mangler bøssebærere.

– Vi har hatt en del arrangementer som har vært godt besøkt og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Men det er mangler fortsatt en del. Det er mange som skal ut. Erfaringsmessig, så sier man at det løsner den siste uken, Holm.

Bare i Rygge mangler de rundt 100 bøssebærere.

Dersom du ønsker å verve deg som bøssebærer så kan du registrere deg på denne nettsiden, eller ta kontakt med din lokale kommune.

– Har den kuleste auksjonspremien

Årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for å skape varig tilgang til rent vann i Etiopia, Tanzania, Sudan, Sør-Sudan, Somalia, Afghanistan, Pakistan og Haiti.

Sammen med Kirkens Nødhjelp skal TV-aksjonen i 2014 sikre varig tilgang til rent vann for over en million mennesker.

– Dette er en vel ansett organisasjon med stor tyngde. Jeg tror de kan utrette mye med pengene og vi føler oss trygge på at de gjør det beste for de åtte landene i forhold til hjelp med vann, sier Holm.

Får kjøre med rally-Mads

Hun forteller også at de har fått et løft i forbindelse med næringslivet i Østfold, hvor blant annet Morten Østberg har driftet en næringslivsgruppe,

– Og vi har jo den kuleste auksjonspremien i år, sier aksjonslederen.

– Som er?

– Mads Østberg inviterer med seg to personer til Rally Wales. Der får de lov til å bli med og teste løypa. De skal kjøre shakedown med Mads.

Mads Østberg skal for øvrig sitte i kjendispanelet under TV-aksjonen og skal ta imot telefoner.

SE VIDEO: Mads Østberg klipper gress - minutt for minutt

Video Mads Østberg klipper gress