NRK Meny
Normal

Dette huset rommer tre partier

I dette huset bor det en familie ingen skulle tro kunne leve sammen i ro i disse valgtider. Det gjør de heller ikke alltid.

Video 57534662-063b-4528-b902-59c69e513a7e.jpg

Trepartifamilien

Arild Svenson, Cathrine Orm og sønnen Stian er politisk aktive i lokale partier fra det ytterste røde, til det mørkeste blå.

– Det er ikke sånn at vi er farlige for hverandre med kniv og gaffel, det er det ikke, sier Arild.

Cathrine og Arild fant ikke helt tonen i starten. Cathrine var nemlig ikke helt sikker på Arild – politisk

– Jeg tenkte litt, «å nei, han er litt for god til å være sann, han er helt sikkert FrPer». Han måtte være det når han snakket om at han var litt politisk aktiv, sier

Dermed ble det ikke noe date mellom de to med en gang.

Et spennende valg i møte

Det er et spennende valg som står for døren for familien fra Moss. Arild sitter trygt i bystyret i Moss, mens Cathrine skal slåss for å havne samme sted.

– Den første saken vi får hvor vi er uenige i meningene, og det vil være naturlig at vi begge argumenterer i saken, kommer til å bli veldig spesiell, sier Arild.

Valgkommentarer:

Men, hva mener den unge røde rebell som deler hus med en FrPer hver kveld?

– Det er veldig få enkeltsaker hvor jeg er noe særlig enig med noen av dem. Men det hadde vært veldig morsomt hvis begge to hadde kommet inn, sier Stian.

Yngstemann, et kommende problem?

Cathrine er på nummer to på Venstres liste, Stian er aktiv i Rød ungdom, og Arild har sikker tredjeplass for Frp i bystyret i Moss.

Men det stanser ikke der. Familien består nemlig av nok et medlem, og det spørs om husfreden kan bevares, når yngstemanns politiske valg skal besvares.

For hvem er yngstemann, Karsten Orm sin favorittpolitiker?

– Jens Stoltenberg, er det kontante svaret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK