Hopp til innhold

Skal ha dratt for å fylle bensin på vannscooteren da de forsvant

Politiet bekrefter at to menn er funnet omkommet etter en ulykke med vannscooter. De to ble meldt savnet fra en hyttetur.

To menn funnet omkommet.

To menn ble funnet omkommet utenfor Øyenkilen i Fredrikstad i morgentimene.

Foto: Nyhetstips

De to mennene, begge i 30-årene, ble meldt savnet fredag kveld etter å ha dratt på vannscootertur mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler.

Mennene skulle til en hytte på Hvaler, men ble meldt savnet av en venn da de ikke kom frem som avtalt.

Lørdag ettermiddag bekrefter politiet til NRK at det var de to savnede mennene som ble funnet døde i vannet i Øyenkilen i Fredrikstad.

Mennene er hjemmehørende i Sarpsborg og kommunen har stilt sitt kriseteam tilgjengelig hvis det skulle være behov for det.

– Det er veldig dramatisk og veldig trist. Det har jo fått et veldig trist utfall. Så mine tanker går først og fremst til de som er forulykket og de nærmeste pårørende, sier ordfører Sindre Martinsen Evje i Sarpsborg til NRK.

De to mennenes pårørende er varslet om dødsfallene.

Sindre Martinsen-Evje

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg sier at kommunen vil ta vare på de to mennenes pårørende.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Skal ha dratt for å fylle bensin

Ifølge VG har en nær venn av deltagerne på hytteturen fortalt at de to hadde dratt for å fylle bensin på vannscooteren, men at de ikke kom tilbake fra turen.

– Jeg har fått vite at de hadde grillet, og deretter dro ut på sjøen en tur. To av gutta skulle fylle bensin på vannscooteren, mens de andre dro tilbake til hytta med båt. Etter det har det gått galt på et tidspunkt, sier han til avisen.

Natt til lørdag ble det satt i gang en større leteaksjon etter de to mennene. I løpet av natten og morgenen ble politibåten og flere redningsskøyter satt inn i letingen.

En video NRK har fått av Redningsselskapet fra leteaksjon viser at det var mye vind, nedbør og høye bølger da nødetatene gjorde søk etter de to mennene.

Denne videoen fra Redningsselskapet viser at det var svært vanskelige leteforhold i natt. Foto: RS Horn Rescue/Redningsselskapet

Kraftig uvær

Kjentmann i området, Tord Coucheron, var selv ute med båt fredag kveld. Han kan fortelle at området de to mennene var savnet i, er svært værutsatt.

– Da var det bortimot tre meter bølgehøyde. I dette området møter Glomma havet, derfor får sjøen en ekstra stor bølgehøyde her. Dette er et kjent område for å være værhardt, sier han.

Vannscooter på redningsskøyte

Vannscooteren ble funnet med kjølen opp.

Foto: Tor Martinsen

Tidlig lørdag morgen fant redningsskøyta Bergersen d.y. vannscooteren havarert med kjølen opp av vannet.

Like før klokken 10.00 bekreftet politiet at de har funnet de to mennene omkommet i sjøen.

– Etter at det gikk ut melding om at de var savnet i media, så har noen personer observert noe i vannet og varslet politiets operasjonssentral, sier innsatsleder Rolf Listrøm i Øst politidistrikt.

De to savnede mennene ble funnet i Øyenkilen.