NRK Meny
Normal

Tatt for å stjele sin egen bagasje

Meldte bagasjen sin stjålet – ble filmet da han bar koffertene til bilen.

På Moss lufthavn Rygge kunne forsikringsutreder og politi nylig studere opptak som viser hvordan en voksen mann henter to kofferter og en bag fra bagasjebåndet. Han legger dem på en tralle for så passerer informasjonsskranken.

Ti minutter senere kommer kjæresten og et mindreårig barn til samme skranke for å melde at koffertene og bagen var borte, og ikke hadde kommet med flyet, skriver Newswire i en artikkel de har skrevet på oppdrag for Europeiske Reiseforsikring.

Ingen andre som savnet bagasje

– Det vekket mistanke hos flyselskapet at det var sjekket inn tre kolli, og at ingen kom fram til Rygge. Samtidig var det ingen andre på samme flighten som savnet bagasje, sier utreder Askjell Hjellvik i Europeiske Reiseforsikring.

Bagasjebedragerne sto lenge på sitt, følte seg krenket og skulle gå til avisene med det de kalte et overgrep. Men da videobeviset ble lagt fram, fikk pipa en annen lyd.

– Begge gråt på telefonen og beklaget over 20 ganger i en påfølgende e-post. Han og kjæresten innrømte at de hadde planlagt å svindle, sier Hjellvik.

Begge er blitt politianmeldt.

Europeiske betalte ut tre millioner kroner for tapt bagasje i fjor, fordelt på i alt 160 saker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.