NRK Meny
Normal

Tatt for å stjele sin egen bagasje

Meldte bagasjen sin stjålet – ble filmet da han bar koffertene til bilen.

På Moss lufthavn Rygge kunne forsikringsutreder og politi nylig studere opptak som viser hvordan en voksen mann henter to kofferter og en bag fra bagasjebåndet. Han legger dem på en tralle for så passerer informasjonsskranken.

Ti minutter senere kommer kjæresten og et mindreårig barn til samme skranke for å melde at koffertene og bagen var borte, og ikke hadde kommet med flyet, skriver Newswire i en artikkel de har skrevet på oppdrag for Europeiske Reiseforsikring.

Ingen andre som savnet bagasje

– Det vekket mistanke hos flyselskapet at det var sjekket inn tre kolli, og at ingen kom fram til Rygge. Samtidig var det ingen andre på samme flighten som savnet bagasje, sier utreder Askjell Hjellvik i Europeiske Reiseforsikring.

Bagasjebedragerne sto lenge på sitt, følte seg krenket og skulle gå til avisene med det de kalte et overgrep. Men da videobeviset ble lagt fram, fikk pipa en annen lyd.

– Begge gråt på telefonen og beklaget over 20 ganger i en påfølgende e-post. Han og kjæresten innrømte at de hadde planlagt å svindle, sier Hjellvik.

Begge er blitt politianmeldt.

Europeiske betalte ut tre millioner kroner for tapt bagasje i fjor, fordelt på i alt 160 saker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenker trenering

    Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

  • Dømt for å ha slått med flaske

    En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.