NRK Meny
Normal

Tar tid å finne koffert-eieren

Politiet vet fortsatt ikke hvem som plasserte kofferten som utløste en stor politiaksjon ved Moss lufthavn Rygge i juli.

Bombegruppa MLR

Deler av flyplassbygningen ble evakuert under aksjonen, men alle fly fikk lande. Drøyt en måned etter hendelsen står politiet fortsatt uten svar på hvem som plasserte kofferten på flyplassen.

Foto: Andreas Utberg

– Vi jobber fortsatt med å etterforske og undersøke omstendighetene rundt kofferten. Vi har begynt å se på en video som er på mange timer. Det tar litt tid å komme gjennom den, sier lensmann ved Vansjø lensmannskontor, Kjetil Lunde.

Politiet mente tidlig i etterforskningen at det var flyselskapet Ryanair som eide kofferten, men dette har senere blitt trukket tilbake.

LES OGSÅ:

Stor aksjon i juli

Kofferten utløste en stor politiaksjon på Østfoldflyplassen den 19. juli og bombegruppa fra Oslo ble tilkalt.

Deler av flyplassbygningen ble evakuert under aksjonen, men alle fly fikk lande.

Den mistenkelige kofferten som ble funnet inne i et kontorbygg på flyplassen viste seg senere å være en øvelseskoffert. Men hvem som eier den er det ingen som vet.

Rommet som kofferten ble funnet i er kun tilgjengelig for sikkerhetsklarerte ansatte.

LES OGSÅ:

Alle parter ønsker oppklaring

– Det vil ta noe tid før vi har en endelig konklusjon. Både Moss Lufthavn Rygge og Ryanair er interessert i å finne ut hvordan den kofferten har havnet der og hvem som eier den, sier Lunde.

Han sier det er viktig for politiet og de impliserte i saken å finne ut om denne kofferten har blitt brukt for eksempel i tidligere sikkerhetsrutiner eller om det er andre flyplasser som har brukt den og hvordan den har kommet til Rygge.

– Vi håper å komme med en konklusjon i samarbeid med partene slik at vi kan få en fornuftig konklusjon på hvorfor og hvordan, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK