NRK Meny
Normal

Syns fraværskrav er et godt trekk

Elever ved Malakoff videregående skole i Moss tror et strengere regelverk vil få flere elever til å komme på skolen.

Kunnskapsdepartementet har foreslått at det bør innføres nasjonale regler for hvor mye eleven kan være borte fra skolen før de stryker i et fag. Elever ved Malakoff videregående skole i Moss tror et strengere regelverk vil få flere elever til å komme på skolen.

Forslaget kommer fra Kunnskapsdepartementet, som vil ha nasjonale regler for hvor mye en elev kan være borte fra skolen før han eller hun stryker i faget.

En slik rokering ser ikke elevene NRK Østfold har snakket med på Malakoff videregående skole i Moss noe feil med.

– Jeg tror det er veien å gå, sier Eirin Olavesen, at det får større konsekvenser, og at man må være på skolen.

Skulk uten konsekvens

Elevene ser tidvis enkelte av sine medelever gå gjennom skoleåret med langt høyere fravær enn andre, og at det får små konsekvenser for sluttresultatet. Det er til å bli matt av, mener Jørgen Øfsti Schjetne.

– Skal jeg være helt ærlig, så er det kjedelig å se at de kan få nesten like gode karakterer og vitnemål, når andre jobber mye hardere gjennom hele skolegangen, sier Schjetne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.