NRK Meny
Normal

Skal ha gitt falske pass til 200 personer

En albaner er dømt for å ha brukt falskt pass til å heve nesten 700.000 i sykepenger. Han navnga en person som har forsynt 200 personer med falske pass.

Falskt pass

Mannen brukte dette falske greske passet til å svindle NAV.

Foto: Politiet

Den 47 år gamle albaneren ble onsdag dømt til ti måneders fengsel av Halden tingrett. Samtidig må han betale tilbake nærmere 500.000 kroner til NAV.

Må betale tilbake

For selv om han var tiltalt for å ha lurt NAV til å utbetale 672.443 kroner i uberettigede sykepenger, har retten lagt til grunn nettobeløpet på eksakt 497.385 kroner

Det er altså dette han må betale tilbake.

200 andre pass

Ifølge dommen har mannen forklart at han kjøpte seg et gresk pass for 2.000 euro. Passet ble kjøpt av en navngitt person. Denne personen skal ha sagt til tiltalte at han hadde skaffet tilsvarende pass til 200 andre personer.

Siden det falske passet var gresk, og Hellas er medlem av EU, kunne han ved hjelp av det falske passet få arbeidstillatelse, skattekort, jobb og sykepenger i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vurderer å legge opp

    Henning Solberg skal i løpet av to uker ta en avgjørelse på om han skal fortsette rally-karrieren, skriver Smaalenenes Avis. Solberg ble nummer 19 i helgens Rally Sweden.

    Henning Solberg
    Foto: Jørn Tveter/NRK
  • Vil utsette InterCity-utbygging

    Bane Nor vil utsette InterCity utbyggingen med flere år, skriver Aftenposten. I Nasjonal transportplan for 2018–2029, som ble vedtatt i fjor, sto det at dobbeltsporet jernbane til Fredrikstad skulle stå klar til 2024. Bane Nor har vurdert at det er urealistisk i en rapport som Aftenposten har fått tak i. Ifølge rapporten utsettes InterCity til Fredrikstad til 2027 og til Sarpsborg fra 2026 til 2029.