NRK Meny
Normal

Skal ha gitt falske pass til 200 personer

En albaner er dømt for å ha brukt falskt pass til å heve nesten 700.000 i sykepenger. Han navnga en person som har forsynt 200 personer med falske pass.

Falskt pass

Mannen brukte dette falske greske passet til å svindle NAV.

Foto: Politiet

Den 47 år gamle albaneren ble onsdag dømt til ti måneders fengsel av Halden tingrett. Samtidig må han betale tilbake nærmere 500.000 kroner til NAV.

Må betale tilbake

For selv om han var tiltalt for å ha lurt NAV til å utbetale 672.443 kroner i uberettigede sykepenger, har retten lagt til grunn nettobeløpet på eksakt 497.385 kroner

Det er altså dette han må betale tilbake.

200 andre pass

Ifølge dommen har mannen forklart at han kjøpte seg et gresk pass for 2.000 euro. Passet ble kjøpt av en navngitt person. Denne personen skal ha sagt til tiltalte at han hadde skaffet tilsvarende pass til 200 andre personer.

Siden det falske passet var gresk, og Hellas er medlem av EU, kunne han ved hjelp av det falske passet få arbeidstillatelse, skattekort, jobb og sykepenger i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund hoppet ut av bil

    Hunden som politiet i Moss etterlyste eieren til, hadde hoppet ut av bilvinduet. Det skjedde da bilen hadde stanset i et lyskryss. Hund og eier er nå gjenforenet. Politiet benytter anledningen til å understreke viktigheten av å sikre dyr i bil.

  • Vannlekkasje i Onsøy

    I ettermiddag oppsto en større vannlekkasje på Skåra i Fredrikstad. Lekkasjen rammer store deler av Onsøy. Kommunen opplyser på sin Facebook-side at skadene er under reparasjon. Det var store vannmasser i veibanen i området, forteller en veifarende til NRK Østfold.