Hopp til innhold

Se opp for Supermarie!

Marie Brudevold fra Fredrikstad blogger om livet som jente i militæret på Rygge. Nå har VG utnevnt henne til en av det nye årets helter.

Marie Brudevold

Supermarie har tatovert en bart på fingeren, noe som etterhvert har blitt et kjennemerke for den unge bloggeren.

Foto: Marie Brudevold/Supermarie.net

Det var i denne ukens VG Helg at avisen presenterte navnene som de tror blir verdt å følge ekstra godt med på i 2011.

Sammen med blant annet forfatter Jørgen Brekke, politiker Eskil Pedersen og bandet Sassybeat, nevnes Marie Brudevold, en ung blogger fra Fredrikstad som skriver om livet som vernepliktig på Rygge flystasjon, på bloggen supermarie.net.

Brudevold selv syntes det bare var morsomt å havne på den gjeve listen.

– Det er veldig stort for meg! Jeg er liksom bare Marie. Jeg slet litt med hakeslep da de ringte og ville ha meg med, utrolig gøy, sier hun til NRK.no.

Skiller seg ut

Den talentfulle skribenten startet å blogge i august 2008, fordi hun kjedet seg da hun lå hjemme med kyssesyken. Den gang studerte hun Medier og Kommunikasjon ved Glemmen Videregående skole i Fredrikstad.

Men det var først da skolegangen var unnagjort og Brudevold valgte å bli med i militæret at bloggen hennes virkelig tok av.

LES OGSÅ:

Fra sin base på Rygge flystasjon startet hun å blogge om livet som jente i militæret, og ifølge henne er det dette som gir henne et lite fortrinn i en ellers så rosa bloggverden.

– I stedet for å fortelle hvilke klær jeg går med, hvor mye kaffe jeg drikker og hvor nye neglene mine er, går jeg med uniform hver dag, skyter med AG3 og forteller om livet i militæret. Dessuten tror jeg skrivemåten min fenger og bildene jeg tar er ganske sære - og alt dette til sammen gjør tydeligvis bloggen interessant, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marie Brudevold

Marie Brudevold har fått mye oppmerksomhet for sin blogg, og ikke minst for de kreative bildene hun tar. Dette er et selvportrett av bloggeren.

Foto: Marie Brudevold/Supermarie.net

– Et ekte språk

Responsen flysoldaten har fått på bloggingen sin er så stor at ledelsen i Forsvaret fikk øynene opp for bruken av sosiale medier i fjor.

Brudevolds tidligere sjef, Stian Nergaard Nilsen mente da at blogging, og sosiale medier generelt, er veien å gå for å rekruttere flere jenter til Forsvaret.

– Marie snakker et språk som er ekte. Det synes vi er veldig bra. Så hvis våre soldater ønsker å skrive om livet i Forsvaret, er ingenting bedre enn det, sa Nergaard Nilsen til NRK.no.

Fikk drømmen oppfylt

Nergaard Nilsen måtte også bite i det sure eplet og gi soldaten en liten gulrot etter et veddemål i juni.

Veddemålet gikk ut på at hvis Brudevold klarte å opparbeide seg en leserskare på 1500 mennesker, hver dag i to uker, skulle hun få en tur med Vampire, et jagerfly fra 1950-tallet.

– Sånn er det å være stor i kjeften når man er sjef, sa Nergaard Nilsen da veddemålet var tapt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marie Brudevold i Vampire-flyet

Marie Brudevold i et Vampire jagerfly fra 1950-tallet, som hun fikk lov til å fly som belønning for bloggingen sin.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

For bloggeren selv ble flyturen trolig en opplevelse hun sent vil glemme, og det er også denne opplevelsen hun drar frem som det beste blogg-minnet fra 2010.

– Det største jeg har opplevd er jagerflyturen jeg fikk. Den tidligere sjefen min fikk øynene opp for bloggen, forstod raskt rekrutteringsverdien i den for Luftforsvaret og ville belønne meg hvis jeg fikk den til å vokse. Hvis jeg doblet lesertallet en gang til, fra 1500 til 3000 unike besøkende, skulle jeg få en belønning til. Det har jeg gjort og venter fortsatt i spenning!

Se TV-reportasje fra Supermaries tur i Vampire-jagerflyet her:

Video SUPERBLOGGER-160810-OS#1-182422-SI_OS.mp4