NRK Meny
Normal

Styreleder uten partibok

Yngvar Karlsen er Halden Arbeiderblads nye styreleder. Han kommer til jobben med blanke ark.

Styreleder Yngvar Karlsen i Halden Arbeiderblad

Yngvar Karlsen, som eier og driver bedriften Ernes i Tistedal, ble valgt til ny styreleder på den ekstraordinære generalforsamligen i HA mandag kveld.

Foto: NRK

Karlsen, som eier og driver bedriften Ernes i Tistedal, ble valgt til ny styreleder på den ekstraordinære generalforsamligen i HA mandag kveld.

- Et godt utgangspunkt med støtte hos de ansatte

Han har støtte også i redaksjonsklubben i HA.

- Jeg håper og tror at vi skal komme videre nå, og det tror jeg det nye styret er kompetent til å klare. Jeg er optimist, sier klubbleder Anders Johansson.

Karlsen er glad for de ansattes holdning, og han regner med at han får et godt samarbeid med dem.

- Jeg forutsetter at samarbeidet kommer til å gå veldig bra. Det er riktig at mitt navn først kom opp blant de ansatte i HA, og det er et godt utgangspunkt, sier den nye styrelederen.

- Tusen av abonnenter som er opptatt av avisen

Han mener at HA har gode muligheter til å reise seg etter den siste månedens turbulens.

- Jeg tar jobben fordi den er utfordrende, og HA er vel kanskje den avisa i landet som har det beste utgangspunktet. Det har de siste dagers utvikling vist. Vi har tusenvis av abonnenter som er opptatt av avisen og vil ha avisen og liker avisen, og det synes jeg er et meget godt grunnlag, sier Karlsen.

- Tror eierne ville ha en forandring

Han har inntrykk av at eierne var opptatt av å hente inn en styreleder og nestleder utenfor arbeiderbevegelsen denne gangen.

- Ja, jeg tror eierne følte at det var viktig. Jeg tror de ville ha en forandring. Jeg tror ingen av oss har partiboka i orden, men vi kan mye om økonomi, og vi har en ledelse som kan mye om markedsføring. Så jeg tror grunnen var at de ønsket en forandring og å få inn noen utenfra. Og kompetanse på avisdrift finnes i styret i HA og blant eierne fra tidligere, sier Karlsen.

- Må drive etter redaktørplakaten

Han forteller at han oppstilte noen forutsetninger for å akseptere jobben som styreleder.

- En forutsetning var at avisa skal drives etter redaktørplakaten. En annen var at styret fritt skal kunne vurdere alle kostnader med sikte på å få en best mulig kostnadsstruktur i HA og at det ikke skal være noen områder som ikke kan inkluderes i en slik vurdering, sier Karlsen.

Han ønsker nå ro om arbeidet med å gå gjennom hele avisens drift for å finne ut hva som blir nødvendig å gjøre.

Håper folk kommer tilbake til HA

Så håper han at folk i Halden tar lokalavisen til nåde.

- Jeg håper jo at de som har sagt opp abonnementet, kommer tilbake, og jeg håper også at de annonsørene som har sittet litt på gjerdet i det siste, kommer tilbake. Nå har vi fått en avklaring med hensyn til styret, og nå skal vi sørge for en arbeidssituasjon fremover som gjør det mulig å drive avis, sier Karlsen.

Han beklager at A-pressen har valgt å trekke sin representant ut av styret for å innsette en forretningsadvokat i stedet.

- Det synes jeg er beklagelig. Mitt ønske hadde vært at de hadde hatt en representant i styret, sier Karlsen.

- Starter med blanke ark

Han er klar på at det nye styret ikke har noen føringer på seg fra fortiden på noe som helst vis.

- Jeg har ingen ballast med meg, så for meg er arkene blanke, sier Karlsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i trøbbbel

    Syv minutter ut i andre omgang leder Haslum med fem mål i kvartfinalen i NM-sluttspillet i håndball. Halden har hentet frem en småskadet Trym Bilov-Olsen fra banken i forsøket på å ta igjen forspranget.

  • Halden tre mål bak til pause

    Det er pause i den avgjørende kvartfinalen i håndball-NM mellom Halden topphåndball og Haslum. Haslum leder 18-15.