NRK Meny
Normal

Stjernen-spiller angrep dommer

Hockeydommer raser etter at Stjernen-spiller Kenneth Bedsvåg skal ha kastet han i vantet under torsdagens sluttspillkamp mot Storhamar.

Kenneth bedsvåg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Fredag skal ishockeyforbundet ta stilling til om, og eventuelt hvor lenge, Stjernen-spilleren skal suspenderes, skriver VG-nett.

- Har aldri opplevd maken

- Jeg har aldri opplevd noe lignende i løpet av de syv årene jeg har dømt i eliteserien, sier dommer Richard Pedersen til VG Nett.

Det var i første periode i torsdagens kamp at tumultene for alvor startet i Stjernehallen. Kenneth Bedsvåg bestemte seg for å hjelpe en lagkamerat i slåssingen. Assistentdommer Pedersen forsøkte å stanse Bedsvåg, men ble dyttet i vantet - før han falt i isen.

Også hoveddommer Lars-Arve Kronborg er sjokkert over det som sjedde.

- Jeg har ikke ord. Slikt skal ikke skje. Jeg har dømt hockey i 15 år og har mye internasjonal erfaring, men aldri opplevd maken, sier han.

- Så ikke at det var dommeren

Bedsvåg selv forklarer at han ikke visste at det var dommeren som tok tak i han - og at han var sikker på at det var en Storhamarspiller.

- Jeg trodde det var en Storhamar-spiller og slo fra meg. Jeg visste ikke at det var dommeren som tok tak i meg, sier han.

Samtidig mener han at det må være takhøyde i en sport som ishockey.

- Det er et sluttspill og innimellom går rullegardina ned. Er du dommer og blander deg inn i en slåsskamp, så kan du ikke ta helt av dersom noen kommer borti deg. Du må tåle å bli tatt på, konstaterer han.

Stjernenspilleren ble sendt i dusjen etter episoden. Det gjorde også Storhamarspiller Justin Cox.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klemte hånda under vask

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.