NRK Meny
Normal

Stjernen-spiller angrep dommer

Hockeydommer raser etter at Stjernen-spiller Kenneth Bedsvåg skal ha kastet han i vantet under torsdagens sluttspillkamp mot Storhamar.

Kenneth bedsvåg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Fredag skal ishockeyforbundet ta stilling til om, og eventuelt hvor lenge, Stjernen-spilleren skal suspenderes, skriver VG-nett.

- Har aldri opplevd maken

- Jeg har aldri opplevd noe lignende i løpet av de syv årene jeg har dømt i eliteserien, sier dommer Richard Pedersen til VG Nett.

Det var i første periode i torsdagens kamp at tumultene for alvor startet i Stjernehallen. Kenneth Bedsvåg bestemte seg for å hjelpe en lagkamerat i slåssingen. Assistentdommer Pedersen forsøkte å stanse Bedsvåg, men ble dyttet i vantet - før han falt i isen.

Også hoveddommer Lars-Arve Kronborg er sjokkert over det som sjedde.

- Jeg har ikke ord. Slikt skal ikke skje. Jeg har dømt hockey i 15 år og har mye internasjonal erfaring, men aldri opplevd maken, sier han.

- Så ikke at det var dommeren

Bedsvåg selv forklarer at han ikke visste at det var dommeren som tok tak i han - og at han var sikker på at det var en Storhamarspiller.

- Jeg trodde det var en Storhamar-spiller og slo fra meg. Jeg visste ikke at det var dommeren som tok tak i meg, sier han.

Samtidig mener han at det må være takhøyde i en sport som ishockey.

- Det er et sluttspill og innimellom går rullegardina ned. Er du dommer og blander deg inn i en slåsskamp, så kan du ikke ta helt av dersom noen kommer borti deg. Du må tåle å bli tatt på, konstaterer han.

Stjernenspilleren ble sendt i dusjen etter episoden. Det gjorde også Storhamarspiller Justin Cox.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.