NRK Meny
Normal

Sparta raser mot svensk lag

Sparta skulle møte det svenske 1.divisjonslaget Häcken neste lørdag, men svenskene avlyste kampen. Det får Sparta-leiren til å rase.

FK Sparta Sarpsborg
Foto: Glenn Thomas Nilsen

Etter at Häcken nå har trukket seg, ser det ut til at Sparta nå bare har en treningskamp igjen før seriestart 9. april.

- Holder ikke mål!

- Jeg skal i hvert fall sørge for å sende et krav til Häcken om at vi får dekket de utgiftene vi allerede har hatt på den planlagte Göteborg-turen, og så skal det bli slutt på at de kommer hit tidlig på vinteren og får spille under topp forhold i Østfoldhallen. Dette er en oppførsel som ikke holder mål i en profesjonell fotball-verden, sier Sparta-trener Kai Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge Andersen har den svenske klubben oppgitt skadeproblemer som årsak til at de ikke vil stille. Men akkurat dét vil ikke Sparta-treneren høre snakk om.

Tror Häcken lyver

- Det er totalt uakseptabelt og meget uprofesjonelt. Det aller verste er at de lyver om årsaken til at de ikke kan møte oss. De skylder på skader, men kom ikke her og fortell meg at en klubb av den standarden ikke kan stille lag en uke før sin egen seriestart. Og de kan i hvert fall ikke melde fra om det ti dager i forveien, sier han.

Sparta-treneren tror heller det ligger andre grunner bak.

 - Jeg tror rett og slett ikke de vil møte oss – eller de har funnet en mer attraktiv motstander – og så skylder de på skader, sier han.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.