Solberg sponser Formel 1-håp

Petter Solberg spytter inn penger i Dennis Olsens formel-satsing, slik at unggutten får kjørt et ekstra løp i Italia til helgen.

Petter Solberg

Petter Solberg vil bidra til at Dennis Olsen kan få muligheten til å kjøre Formel 1.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

18 år gamle Dennis Olsen jobber hardt for å bli Norges første Formel 1-fører. I dag kjører han i klassen Formel Renault 2.0 og ligger som nummer to i serien og har store muligheter for å vinne sammenlagt.

Nå får han hjelp fra rallyverdensmesteren fra 2003.

– Vi har hjulpet han sammen med Arne Fredly. En av grunnene er at vi ser muligheten og han er den som kanskje har vært nærmest til å få muligheten til å kjøre Formel 1, sier Petter Solberg

SE VIDEO: Petter sponser Dennis

Petter sponser Dennis

Føler et ansvar

– Det er veldig viktig for oss og det er jo noe vi kan bruke når vi skal ha sponsorer. Petter Solberg trenger pengene selv, men er med og støtter oss og har virkelig lyst til å gjøre dette, sier Dennis Olsen

Med hjelp av Solbergs penger får Olsen kjærkommen kjøretrening før de tre avgjørende rundene i Eurocup. Dette gjør han fordi han føler litt ansvar for unge talenter.

– Og som jeg har prøvd på hele tiden – gi mye tilbake for å hjelpe mange av de unge som er på vei oppover, sier Solberg.

– Det er imponerende. Han jobber med sponsorer selv for å få til det han driver med. Så synes han dette er så bra at han har lyst til å hjelpe til. Det er stort, sier Roy Espen Olsen, Dennis` far.

LES OGSÅ:

På radaren til de største lagene

Dennis Olsen er bare 18 år gammel, men er på radaren til de aller største lagene innen motorsportens ypperste øvelse, Formel 1.

– Han har et enormt talent, og det er det flere som nå begynner å få øynene opp for. Det smales inn i toppen på listene til de største Formel 1-lagene, og Dennis er på topp 20 på den lista, sier 18-åringens rådgiver Harald Huysman til NRK.

Dennis sier han ikke regner med å kunne kjøre Formel 1 allerede neste sesong, selv om han skulle bli signert av et lag. Men tas han opp vil teamet trolig dekke utgiftene til neste års satsing.

SE VIDEO: Dennis Olsen knekker nøkkelen etter å ha fått lappen

Med rykende ferskt sertifikat, gikk ikke en av de første kjøreturene som Dennis Olsen hadde håpet på...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forretninger sliter etter storbrann

    Flere forretninger har holdt stengt siden storbrannen i Cewexgården i Fredrikstad forrige helg. Det har gått hardt utover omsetningen, skriver Fredriksstad Blad. Først i neste uke vil gågata trolig åpnes igjen.