NRK Meny
Normal

Smuglet 720 kilo makrell

Fisken var en gave som først ble smuglet ut av landet, så inn i landet igjen.

Makrell i kasse

Illustrasjonsbilde.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Storfangsten ble gjort av tollerne på Svinesund søndag kveld da en 36 år gammel kvinne fra Sørlandet kom kjørende fra svensk side.

- Skulle gi fisken til venner i Göteborg

I kvinnens bil fant de hele 720 kilo med markell.

- Kvinnen forklarte at hun hadde hatt med seg fisken fra Norge for å gi den i gave til venner i Göteborg. Men de var ikke hjemme, og derfor kjørte hun tilbake til Norge med fisken, forteller kontorsjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen.

- Politianmeldt

Fisken lå pakket i esker, men hadde ingen form for kjøling.

Kvinnen som hadde med seg det store fiskepartiet er av vietnamesisk opprinnelse. Hun må nå regne med en bot for at hun ikke deklarerte makrellen.

- Denne fisken var ikke deklarert på noen måte, hverken inn eller ut av landet, så den ble beslaglagt. Kvinnen blir politianmeldt og får en bot for forholdet i etterkant, opplyser Frerdiksen.

Beslaglagt makrell

Makrellen lå i esker i lasterommet på bilen.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.