NRK Meny
Normal

Sjåfør med promille kjørte inn i midtdeler på E6

Sjåføren hadde ifølge politiet godt over lovlig alkoholpromille i blodet.

Ved 6-tiden søndag morgen oppdaget politiet en mann i 20-årene som hadde kjørt inn i midtdeler på E6 i Råde.

Det var en av tre promillekjøringer i Østfold fra midnatt natt til søndag.

Tenåringer uten førerkort, med promille, i tyvlånt bil

To unge menn i slutten av tenårene ble først stanset av en politipatrulje klokken 01.08 ved Statoil i Rakkestadsvingen i Fredrikstad. De hadde ikke førerkort, og ifølge politiet hadde begge kjørt bilen til tross for at de var alkoholpåvirket.

– De hadde en bil som de angivelig hadde tyvlånt fra en kjenning. Begge var obsrevert som fører av bilen ved hver sin anledning, og begge var påvirket av alkohol. Vi har også tatt nødvendige prøver av dem, forklarer operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt.

Både bileier og sjåfør mistet førerkort

Deretter stanste en patrulje fra Marker og Rømskog en bil hvor både fører og passasjer var påvirket av alkohol.

– Begge er anmeldt, og sjåføren hadde heller ikke førerkort og er anmeldt både for det og kjøring i påvirket tilstand. Bileier er også anmeldt for å ha overlatt kjøretøyet. Også bileiers førerkort er beslaglagt.

Klokken 06.10 søndag morgen fikk altså politiet melding om promillekjøringen ved E6. Mannen blåste på utåndingstest etter å ha kjørt inn i midtdeler på E6. Prøven viste ifølge politiet godt over lovlig verdi.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.